Нацрада переоформила «Інтеру» аналогову ліцензію, канал планує її продовжити, незважаючи на перехід на цифру

Нацрада переоформила «Інтеру» аналогову ліцензію, канал планує її продовжити, незважаючи на перехід на цифру

23 Січня 2015
4172
23 Січня 2015
14:27

Нацрада переоформила «Інтеру» аналогову ліцензію, канал планує її продовжити, незважаючи на перехід на цифру

4172
Нацрада переоформила «Інтеру» аналогову ліцензію, канал планує її продовжити, незважаючи на перехід на цифру
Нацрада переоформила «Інтеру» аналогову ліцензію, канал планує її продовжити, незважаючи на перехід на цифру

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію телеканалу «Інтер» на аналогове мовлення на 389 частотах по всій Україні (мережа УР-3) у зв'язку із заміною деяких частотних присвоєнь і перенесенням передавачів. Тим часом канал «Інтер» уже подав заяву на продовження строку дії цієї ліцензії, незважаючи на те, що країна переходить на цифрове мовлення.

 

В аналоговій ефірній ліцензії «Інтера» Нацрада, на підставі висновків «Українського державного центру радіочастот» (УДЦР) замінила 44 ТВК на 40 ТВК у селі Річка Косівського району Івано-Франківської області, 28 ТВК на 26 ТВК у смт Куйбишеве Запорізької області, 38 ТВК на 25 ТВК у смт Новомиколаївка Запорізької області, 35 ТВК на 22 ТВК у селі Лімна Турківського району Львівської області, 2 ТВК на 5 ТВК зі зменшенням потужності передавача до 10 Вт у селі Долішній Шепіт Вижницького району Чернівецької області, 8 ТВК на 5 ТВК у селі Чуньків Заставнівського району Чернівецької області, а також змінила адресу передавача в місті Бердичеві Житомирської області.

 

Строк дії ліцензії на 389 частот завершується в «Інтера» 1 липня 2015 року, нагадав член Нацради Олег Черниш. «Ви збираєтеся продовжити трансляцію каналу «Інтер» в аналозі? Будете подавати заяву на продовження, незважаючи на те, що країна переходить на цифрове мовлення?», - запитав він у представника каналу «Інтер».

 

«Інтер» уже подав заяву на продовження ліцензії, повідомив керівник служби регіонального розвитку «Інтера» Олександр Кравцов. При цьому, телеканал не збирається відмовлятися від жодної зі своїх частот: «Ми не виключаємо з переліку каналів ані канали в Донецькій і Луганській області, ані канали Криму. Ми все це залишаємо». Він підтвердив, що «Інтер» готовий сплатити всю суму ліцензійного збору, яка буде нарахована на підставі закону.

 

Однак «Інтер» має санкцію - попередження, оголошене 15 січня за новорічний ефір. Одразу після оголошення попередження голова Нацради Юрій Артеменко натякнув «Інтеру», що Нацрада може не продовжити йому ліцензію, яка завершується влітку: «Яке рішення будуть приймати члени Національної ради, яке рішення буде приймати громадськість - це дуже великий виклик. Ми не є прихильниками закриття каналів, ми всі самі медійники. Але коли канал не чує громадськість, для якої він створений, тоді держава вмикається. Це не погроза. Але треба думати про людей, про майбутнє».

 

На засіданні 22 січня члени Нацради знову згадали ситуацію з новорічним ефіром і запитали в Олександра Кравцова, якої він думки про те, що відбулося в ефірі.

 

«Моя особиста думка: законних підстав для призначення попередження не було, - сказав представник «Інтера», повторюючи офіційну позицію каналу. - На каналі з 2 січня ця ситуація розбиралася. Це був чисто людський фактор. Ми вирізали майже все. Комусь здалося, що розпорядження нижчого керівництва недостатньо, тому дещо залишили».

 

«Але питання в тому, навіщо було в новорічний продукт купувати продукт, з якого треба було вирізати майже все», - риторично спитав заступник голови Нацради Григорій Шверк.

 

Олександр Кравцов запевнив, що «Інтер» - єдиний канал, який займається саморегулюванням. «Сітка ріжеться реально по-живому», - наголосив він. «Це не саморегулювання. Це називається самопереляк», - зауважив Юрій Артеменко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4172
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду