«Київстар» призупинив розміщення реклами на «Інтері»

«Київстар» призупинив розміщення реклами на «Інтері»

18 Січня 2015
5396
18 Січня 2015
10:08

«Київстар» призупинив розміщення реклами на «Інтері»

5396
«Київстар» призупинив розміщення реклами на «Інтері»
«Київстар» призупинив розміщення реклами на «Інтері»

Мобільний оператор «Київстар» призупинив розміщення реклами в ефірі телеканалу «Інтер». Про це з посиланням на директора з корпоративних зв'язків «Київстар» Михайла Шуранова повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».

За словами пана Шуранова, таке рішення оператором було прийнято після трансляції каналом новорічного вогника за участю російських поп-зірок. Зараз дирекція з маркетингу компанії проводить оцінку доцільності розміщення реклами на цьому телеканалі.

«Ми призупинили розміщення реклами на "Інтері". Нам важливо, щоби наша реклама гармоніювали з патріотичними цінностями, які "Київстар" як національний український оператор вкладає в рекламу», - коментує менеджер.

Компанія «Київстар» поки єдина з національних компаній, яка публічно призупинила співпрацю з «Інтером».

 

Нагапдаємо, новорічному ефірі 31 грудня телеканал «Інтер» показав російських співаків, які неодноразово виступали з антиукраїнськими заявами, а деякі з них є персонами нон-ґрата в Україні. Ефір викликав хвилю обурення в соціальних мережах. Низка громадських діячів закликали позбавити «Інтер» ліцензії. Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що домагатиметься заборони допуску в український телеефір осіб, які шкодять Україні або публічно підтримують її опонентів. Секретар РНБО Олександр Турчинов зажадав від Нацради, щоб вона негайно розглянула питання щодо позбавлення «Інтера» ліцензії. А 3 січня група молодиків розбила двері офісу телеканалу «Інтер».

 

Програма новин на «Інтері» «Подробности», яку виробляє продакшн НІС, відмежувалася від новорічної програмної політики каналу, засудивши її. Через критику на свою адресу «Інтер» змінив сітку мовлення, знявши з ефіру в подальші дні всі новорічні мюзикли та концерти. Водночас телеканал «Інтер» заявив, що при підготовці новорічної сітки мовлення були дотримані всі вимоги українського законодавства, і вважає всі звинувачення тиском на канал.

 

15 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні оголосила телеканалу «Інтер» попередження за всіма трьома його ліцензіями (на супутникове, цифрове та ефірне аналогове мовлення) за результатами моніторингу його ефіру в новорічну ніч.

 

Телеканал «Інтер» заявив про свою незгоду з рішенням Нацради. «Рішення було винесене без проведення відповідної перевірки. При винесенні попередження були порушені не тільки процедурні норми, а й не були враховані фактичні обставини.  Вважаємо, що в основі прийняття рішення лежить інформація, що не відповідає дійсності. Та сама, яка стала підставою суспільного резонансу навколо телеканалу "Інтер" в перші два тижні 2015 року», - йдеться у поширеній прес-службою каналу заяві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5396
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду