Нацрада закликає вжити заходів для захисту частот у Криму

Нацрада закликає вжити заходів для захисту частот у Криму

30 Грудня 2014
5314
30 Грудня 2014
18:04

Нацрада закликає вжити заходів для захисту частот у Криму

5314
Нацрада закликає вжити заходів для захисту частот у Криму
Нацрада закликає вжити заходів для захисту частот у Криму

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення занепокоєна ситуацією із прагненням Федеральної служби із нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій та масових комунікацій Російської Федерації провести в Автономній Республіці Крим конкурс на мовлення з використанням радіочастот, закріплених за Україною. Регулятор звернувся листами до низки державних органів для вжиття відповідних заходів реагування і захисту українського частотного ресурсу. Про це повідомляє прес-служба Нацради.

 

Нагадаємо, що 25 лютого російська Федеральна конкурсна комісія з телерадіомовлення розподілятиме ФМ-частоти в окупованому Росією Криму, які раніше належали українським мовникам.

 

У Нацраді наголошують: проведення Російською Федерацією цього конкурсу частот є порушенням норм Регламенту радіозв'язку - основного документа Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ), членами якого є Україна та Росія. Згідно з Міжнародним довідковим регістром частот МСЕ частотні присвоєння в Криму закріплені за Україною. Будь-які дії іншої сторони, пов'язані з використання частотних присвоєнь, порушують міжнародні права й обов'язки адміністрацій зв'язку.

 

Нацрада звернулася до Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації з проханням вжити відповідних заходів і звернутися до Міжнародного союзу електрозв'язку для належного реагування. Крім того Нацрада звернулася і до Федеральної служби РФ із вимогою дотримуватися норм міжнародного права.

 

Нагадаємо, що Росія на конкурс у Криму виставляє 19 пулів радіочастот ФМ-діапазону і низку окремих ФМ-частот у містах Сімферополь і Севастополь.

 

Заявки на участь у конкурсі приймаються до 29 січня 2015 року включно. При цьому до участі в конкурсі не допускаються:

- юридичні особи, не зареєстровані у встановленому порядку на території Російської Федерації та (або) які не мають ліцензії на радіомовлення;

- юридичні особи, які перебувають у процесі ліквідації або відносно яких є рішення арбітражного суду про визнання юридичної особи банкрутом;

- мовники, дію ліцензії на радіомовлення яких призупинено на день подання заявки на участь у конкурсі;

- претенденти, які не відповідають вимогам до учасників конкурсу, вказаних в оголошенні Роскомнагляду;

- претенденти, які не надали документи, вказані в оголошенні Роскомнагляду, у встановлений для прийому заявок строк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5314
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
насрать
3376 дн. тому
собака лает, - караван идёт )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду