На Закарпатті припинила виходити газета «Срібна Земля-Фест»

На Закарпатті припинила виходити газета «Срібна Земля-Фест»

22 Грудня 2014
5634
22 Грудня 2014
17:02

На Закарпатті припинила виходити газета «Срібна Земля-Фест»

5634
На Закарпатті припинила виходити газета «Срібна Земля-Фест»
На Закарпатті припинила виходити газета «Срібна Земля-Фест»

У Закарпатській області через економічні труднощі призупинив роботу тижневик «Срібна Земля-Фест». Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Останній випуск часопису вийшов 28 листопада.

 

У коментарі ІМІ головний редактор газети Василь Ільницький зазначив, що газета перестала виходити через економічні труднощі, зокрема - подорожчання поліграфічних послуг. Однак пан Ільницький запевнив, що докладає усіх зусиль, аби газета відновила вихід найближчим часом. Можливо, наступне число видання вийде до кінця поточного року, заявив він.

 

Як зазначає ІМІ, газета «Срібна Земля-Фест» є однією з найстаріших з часів Незалежності України - виходить з 25 квітня 1996 року в Ужгороді. Видання позиціонувало себе як незалежне медіа з проукраїнським і проєвропейським спрямуванням. Останніми роками редакція призупиняла роботу влітку на час відпусток.

 

«В штаті редакції не працювали журналісти на постійній основі, автори публікували свої матеріали на правах позаштатних дописувачів. Газета виходила раз на тиждень на 16 сторінках тиражем 5 350 примірників. Засновниками видання, згідно з даними Державного реєстру фізичних та юридичних осіб, є депутат Виноградівської міської ради Іван Мотрунич та головний редактор Василь Ільницький», - пише ІМІ.

 

Як повідомляє ІМІ, у березні на Закарпатті припинив вихід ще один тижневик - «Газета «Старий Замок «Паланок».

 

Нагадаємо, 18 грудня члени Ужгородського виконкому розглянули питання щодо ліквідації комунального підприємства «Редакція газети «Ужгород»», яке випускає однойменну газету. Головний редактор газети «Ужгород» Андрій Андрусяк поінформував, що мова йде про фактичне закриття муніципальної газети. Він зазначив, що видання є дотаційним лише в питанні зарплати працівникам, а кошти на інші потреби отримує від реклами та передплати. Керівник видання попросив від імені редакції не закривати газету.  Керуюча справами виконкому Даніела Геворкян зазначила, що газета випускатиметься, але безпосередньо структурним підрозділом міськради. Із кількома журналістами міськрада напряму укладе трудовий договір.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5634
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду