У світі починається спад телевізійної і зростання мобільної реклами – прогноз ZenithOptimedia

У світі починається спад телевізійної і зростання мобільної реклами – прогноз ZenithOptimedia

8 Грудня 2014
4496
8 Грудня 2014
10:48

У світі починається спад телевізійної і зростання мобільної реклами – прогноз ZenithOptimedia

4496
У світі починається спад телевізійної і зростання мобільної реклами – прогноз ZenithOptimedia
У світі починається спад телевізійної і зростання мобільної реклами – прогноз ZenithOptimedia

Міжнародна медійна агенція ZenithOptimedia прогнозує зменшення темпів падіння рекламного ринку Східної Європи та Центральної Азії у зв'язку з кризою в Україні та Росії. Про це йдеться в повідомленні агенції.

 

Цей регіон у 2014 році зростає лише на 0,4%, хоча у 2013 році зріс на 11,5%. Надалі ZenithOptimedia очікує відновлення росту: на 3,2% у 2015 році, на 6% у 2016 і на 8,6% у 2017. «Після України (у 2014 році падіння на 20%. - ТК) серед країн регіону найсуттєвіше потерпає рекламний ринок Росії - через санкції Заходу, падіння цін на нафту та відтік капіталу. Ми скоротили прогноз розвитку цього ринку до 1,8% поточного року», - повідомляє агенція.

 

Що стосується світового рекламного ринку в цілому, то в середньостроковій перспективі ZenithOptimedia поділяє регіональні блоки країн на три рівні: повільне зростання, стабільне й швидке зростання. Найповільніше зростатимуть Західна й Центральна Європа та Японія. Найшвидше - країни Латинської Америки та «Швидкісної» Азії (Китай, Індія, Індонезія, Малайзія, Пакистан, Філіппіни, Тайвань, Таїланд, В'єтнам). Решта, включно з регіоном Східної Європи та Центральної Азії, зростатиме стабільно.

 

Середнє щорічне зростання рекламних ринків по регіонах у 2014-2017 рр. (%)

 

 

Джерело: ZenithOptimedia

«Посилена» Азія: Північна Корея, Гонконг, Сінгапур плюс Австралія та Нова Зеландія

«Швидкісна Азія»: Китай, Індія, Індонезія, Малайзія, Пакистан, Філіппіни, Тайвань, Таїланд, В'єтнам

 

В абсолютних числах ZenithOptimedia прогнозує, що світовий рекламний ринок досягне наступного року розміру $ 545 млрд, тобто, зросте на 4,9%. ZenithOptimedia зменшив проноз зростання, порівняно з минулим (вересневим), на 0,4% через невпевненість рекламодавців у зв'язку з подіями в Україні та слабким економічним зростанням у Єврозоні.

 

Зростання ВВП та витрат на рекламу у світі, 2014-2017 рр. (%)

 

 

Джерело: ZenithOptimedia/МВФ

 

На думку ZenithOptimedia, інтернет у світі й надалі зростатиме швидше за інші медіа, додавши 17,1% цього року. Впродовж наступних трьохname="_GoBack"> агенція прогнозує зростання на 15% у середньому на рік. Зокрема, «традиційна» банерна реклама (банери, онлайн-відео та соціальні мережі) зростатиме на 18% щороку по 2017 рік включно, контекстна реклама - на 14%, а оголошення - на 6%.

 

Витрати на рекламу в інтернеті за типами у 2014-1017 рр. ($ млрд)

Джерело: ZenithOptimedia

 

Водночас, найбільше сприятиме зростанню світового рекламного ринку мобільна реклама (та, яку споживач отримує через мобільні пристрої, тобто, смартфони та планшети). На думку ZenithOptimedia, телебачення досягло свого піку після трьох з половиною десятиліть стрімкого зростання. Тепер на частку ТБ у рекламному «пирозі» чекає дуже повільний, але спад. Клієнти потроху починають переводити малі бюджети з телебачення в онлайн-відео, частка якого зростатиме з 1,9% зараз до 2,8% у 2018 році. Відтак, частка об'єднаного телевідеосектору ринку скоротиться лише на 1,3% - із 41,3% цього року до 40,2% у 2017 році.

 

2014

 

2017

Джерело: ZenithOptimedia

 

Довідка

ZenithOptimedia - одне з найбільших медіа агентств у світі, 262 офіси якого працюють у 74 країнах. В Україні присутнє з 1996 року, з 2006-го входить у рекламну групу Publicis Groupe Ukraine, з 2008-го - в топ-5 медійних агентств України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4496
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду