Нацрада не дозволила змінити концепцію запорізькому цифровому телеканалу, який пов’язує із Пшонкою

Нацрада не дозволила змінити концепцію запорізькому цифровому телеканалу, який пов’язує із Пшонкою

5 Грудня 2014
5360
5 Грудня 2014
15:25

Нацрада не дозволила змінити концепцію запорізькому цифровому телеканалу, який пов’язує із Пшонкою

5360
Нацрада не дозволила змінити концепцію запорізькому цифровому телеканалу, який пов’язує із Пшонкою
Нацрада не дозволила змінити концепцію запорізькому цифровому телеканалу, який пов’язує із Пшонкою

4 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не дозволила змінити програмну концепцію ПрАТ «Медіагруп нові проекти», що володіє ліцензією на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 у Запорізькій області (5 міст) під позивним ВПТВ.

 

Нацрада переоформила ліцензію компанії лише в частині зміни складу наглядової та редакційної рад і місцезнаходження.

 

ПрАТ «Медіагруп нові проекти» переїхало з Краматорська Донецької області до Києва (вул. Миколи Шпака, 3). При цьому студія каналу, як запевнили представники компанії, розташована в Запоріжжі, а в Києві працює топ-менеджмент.

 

Членами наглядової ради замість Дмитра Журавльова та Михайла Бурова стали Надія Внукова та Михайло Мінін, членом наглядової ради залишився Костянтин Машненков.

 

На запитання членів Нацради, представники каналу відповіли, що власники компанії не змінилися. За даними єдиного державного реєстру телерадіоорганізацій, власниками компанії є: Михайло Буров, Андрій Євченко, Лілія Єрьоменко, ПАТ «Торговий дом Астрон» (м. Краматорськ), ЗАТ «Вестастрой» (м. Краматорськ), ПАТ «Промстроймонтаж» (м. Краматорськ).

 

Директором ПрАТ «Медіагруп нові проекти» із 24 жовтня 2013 року є Сергій Затула - колишній генеральний директор телеканалу К1 з медіагрупи «Інтер», а згодом - генеральний директор Федерації роботодавців медійної галузі. На одному з минулих засідань Нацради він повідомив, що його запросили розвивати регіональний телеканал.

 

Голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що ця компанія раніше асоціювалася з ім'ям Артема Пшонки (про це, зокрема, писав сайт «Наші гроші»). Пан Артеменко поцікавився, чи це досі так. Представники каналу відповіли, що їм невідомо.

 

Телеканал ВПТВ просив Нацраду змінити йому програмну концепцію: зменшити частку програм власного виробництва на 10 годин, національного продукту - на сім годин, змінити формат з інформаційно-просвітницького на розважально-інформаційний з фільмопоказом, зменшити удвічі кількість інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм, зменшити на годину кількість розважально-музичних програм, на чотири години - науково-просвітницьких, додати культурно-мистецькі програми (півтори години) та фільмопоказ (майже сім годин на добу).

 

Юрій Артеменко одразу повідомив, що буде голосувати проти. За його словами, в Запоріжжі є два потужні місцеві телеканали - «Алекс» і ТВ-5. При цьому під час цифрового конкурсу, який проводила Нацрада минулого скликання, ТРК «Алекс» залишилася без місця в мультиплексі. «Натомість нова компанія з Краматорська отримала цифрову ліцензію в Запоріжжі. У мене питання до історії створення цієї компанії. Тому я буду голосувати проти. Тим паче, що змінюється формат і зменшується власне виробництво», - сказав голова Нацради.

 

Член Нацради Владислав Севрюков нагадав, що нещодавно Нацрада проводила перевірку компанії, яка зафіксувала відхилення від програмної концепції, але тоді Сергій Затула переконав членів Нацради взяти результати до відома, пообіцявши виправити порушення.

 

Програмний директор телеканалу ВПТВ пояснив, що за нинішніх умов регіональний телеканал не має можливості виготовляти 100% власного виробництва. «У нас штат близько 70 осіб. Ми працюємо в усіх містах Запорізької області - це вирізняє нас від інших каналів. Так, є потужні три запорізькі канали, але ми надаємо інформацію з усіх міст області», - наголосив він.

 

Член Нацради Олександр Ільяшенко запитав, за рахунок чого зараз виживає регіональна телекомпанія. Представники каналу відповіли, що мають непогані надходження від реклами, але також є фінансова допомога засновників - представників краматорських заводів. «Мені незрозуміло, чому краматорські заводи опікуються ситуацією в Запоріжжі, при цьому перебуваючи в Києві», - здивувався пан Ільяшенко.

 

Заступник голови Нацради Григорій Шверко запропонував колегам розділити заяву компанії на окремі питання та підтримати переоформлення ліцензії з організаційно-правових підстав, але не переоформлювати в частині зміни програмної концепції. Більшість колег його підтримали. За зміну програмної концепції каналу голосував один Олександр Ільяшенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5360
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду