Покінчено зі старими трендами витрат на рекламу у медіа, з’явилися нові

23 Лютого 2006
3134
23 Лютого 2006
10:34

Покінчено зі старими трендами витрат на рекламу у медіа, з’явилися нові

3134
30-секундна спот - реклама на телебаченні перебуває у стані передсмертної агонії
Покінчено зі старими трендами витрат на рекламу у медіа, з’явилися нові

Вже стало лейтмотивом у галузі реклами відзначати, що долари рухаються від друкованих медіа, радіо та телебачення до онлайнового світу. Тому ні для кого не будуть здивуванням наведені у новому звіті цифри, що це підтверджують. 

30-секундна спот - реклама на телебаченні  перебуває у стані передсмертної агонії, а реклама на радіо та у друкованих органах  продовжує  процвітати;  наразі онлайновий світ стає ареною вибору для більшості рекламодавців. Outsell Inc. (http://www.outsellinc.com),  дослідницька компанія у галузі інформаційної  індустрії повідомляє у звіті, що продовжує мати місце  значне зростання надходжень доларів у онлайновий сектор.  Опубліковане у січні дослідження  компанії Outsell щодо витрат на рекламу,  яке базується на  опитуванні  625 провідних рекламодавців  США,  показує, що  у 2006 році  респонденти планують витрачати більше, ніж  18% їх рекламного бюджету на онлайнову рекламу порівняно з 16%  у 2005, зменшуючи незначно витрати на рекламу на ТБ, радіо та у друкованих медіа.

Згідно опублікованій недавно у Boston Globe інформації,  Outsell  повідомляє, що приблизно 80 відсотків рекламодавців наразі  використовують Інтернет. Очікується, що ця цифра сягне 90 відсотків до 2008 року.

“Рекламодавці могли б менше піклуватися про медіа, поки це працює," сказав віце-президент та провідний  аналітик Outsell  Chuck Richard у інтерв'ю Boston Globe.  "Вони мають бюджет і  хочуть донести інформацію до людей. Але саме ці сейсмічні зміни у термінах традиційного медіа-існування здатні підтримувати їх темпи зростання. Більшість традиційних медіа  є  відкритими акціонерними  товариствами, які знаходяться під жахливим тиском збільшення зростання з року в рік".

Як відзначає Boston Globe, це кількісно вимірювана  модель  зі зменшеним ризиком, яка базується  на  платі за клік. Наразі  вона продовжує привертати рекламодавців.  Більше того, на шляху до  фрагментації   такі фірми, як, наприклад,  Google, MSN і Yahoo розширюють свої бренди шляхом дистрибуції  відео кліпів, додаючи згенерований для користувачів контент на різних аренах,  таких, наприклад,  як  карти для туристів. Ця зростаюча комбінація онлайнової  реклами з новими формами поширювання контенту  означає, що невловимий Святий Грааль   1990-х  є у межах досяжності: підтримка прибутковості  контентно - індексованого бізнесу при агрегуванні  очок (балів).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
спеціально для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3134
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду