У Києві напали на знімальну групу каналу «112 Україна» (ДОПОВНЕНО)

У Києві напали на знімальну групу каналу «112 Україна» (ДОПОВНЕНО)

22 Вересня 2014
6219
22 Вересня 2014
18:10

У Києві напали на знімальну групу каналу «112 Україна» (ДОПОВНЕНО)

6219
У Києві напали на знімальну групу каналу «112 Україна» (ДОПОВНЕНО)
У Києві напали на знімальну групу каналу «112 Україна» (ДОПОВНЕНО)

Сьогодні, 22 вересня, кореспондентку каналу «112 Україна» Наталію Бабій було побито під час висвітлення конфлікту довкола приміщення Інституту світової економіки й міжнародних відносин у Києві. Про це «Детектор медіа» повідомив голова Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) Юрій Луканов.

 

Про подробиці інциденту у коментарі «Детектор медіа» розповів вчений секретар державної наукової установи «Центр світової економіки і міжнародних відносин НАН України», голова профспілкового комітету Микола Земенко.

 

За його словами, сьогодні, 22 вересня, у Києві на вул.Леонтовича, 5 відбувається «рейдерське захоплення» Інституту світової економіки й міжнародних відносин. «Робиться це руками науковців Інституту всесвітньої історії», - сказав пан Земенко.

 

«Приїхала знімальна група, намагається зафіксувати, що відбувається, але присутні тут люди в грубій формі штовхають операторів», - додав він.

 

За словами Миколи Земенка, журналістку Наталію Бабій побили дві жінки - члени Ліквідаційної комісії. «Побили за те, що вона хотіла знімати те, що відбувається. У присутності працівників міліції, голови Незалежної медіапрофспілки й інших людей. Тобто, це публічне побиття журналіста», -  сказав пан Земний.

 

Також він закликав ЗМІ висвітлити конфлікт, що відбувається.

 

Як з`ясувала  «Детектор медіа» пізніше, Наталія Бабій сказала, що на неї напала адвокат Наталія Мойсеєнко, яка намагалася відібрати в неї айпод, на який вона вела зйомку відео. Присутня під час інциденту член Ліквідаційної комісії Тетяна Метельова уточнила: так сталося через напружену емоційну ситуацію та через те, що пані Бабій не представилася та не повідомила, що вона є журнаоісткою. Сама кореспондентка уточнила, що травм їй завдано не було.

 

Нагадаємо, 8 вересня невідомі пошкодили автомобіль правозахисника Віктора Смалія. Журналістка каналу «112 Україна», редактор програми «Народна прокуратура з Сергієм Капліним»  Олена Солодовнікова отримала погрозу у вигляді залишеного каменю на лобовому склі автомобіля.

 

19 серпня до столичної міліції надійшов анонімний дзвінок про замінування будівлі  телеканалу «112 Україна» у Києві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6219
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Беня
3503 дн. тому
И шо дальше?
Наталі
3504 дн. тому
Люди що Ви робите?ми ж в Європу хочемо!а Ви тут таке творите...
Андре
3504 дн. тому
Так что вернулись в Совок. При этом руками обычных людей. Ничего нельзя показывать без разрешения. ПОЗОР
Николай
3505 дн. тому
Как только пришла новая власть и народ не успел очухаться, так и начался рейдерский захват, пока половина населения с мыслями про Яныка и про АТО...Хорошо что есть такие журналисты которые нам показывают что на самом деле происходит!
Люди
3505 дн. тому
Да соклько еще это будет продолжаться??? Держитесь ребята!!!
112
3506 дн. тому
http://112.ua/video/zhurnalistka-telekanala-112-ukraina-postradala-pri-osveschenii-reyderskogo-zahvata-imemo.html?type=90106
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду