Російськомовні «майданівці» у центрі Києва знову напали на знімальну групу «1+1» ОНОВЛЕНО

Російськомовні «майданівці» у центрі Києва знову напали на знімальну групу «1+1» ОНОВЛЕНО

17 Липня 2014
5189

Російськомовні «майданівці» у центрі Києва знову напали на знімальну групу «1+1» ОНОВЛЕНО

5189
Російськомовні «майданівці» у центрі Києва знову напали на знімальну групу «1+1» ОНОВЛЕНО
Російськомовні «майданівці» у центрі Києва знову напали на знімальну групу «1+1» ОНОВЛЕНО

17 липня невідомі чоловіки в камуфляжній формі напали з погрозами на знімальну групу каналу «1+1», коли  журналісти знімали акцію жінок, що прийшли протестувати до Адміністрації Президента України на вулиці Банковій у Києві. Про це у коментарі «Детектор медіа» повідомив кореспондент каналу «1+1» Іван Гребенюк.

 

«Ми сьогодні знімали сюжет про протест жінок, і виявили російську камеру. Коли ми про це голосно сказали, то жінки накинулися на росіян, звинувачуючи їх в тому, що вони необ'єктивно висвітлюють події в Україні. В цей момент, так звані "майданівці" почали кричати на нас, що "1+1" - продажний канал і робить неправдиві сюжети. Ці вигуки ретельно знімала російська камера. Коли ми ставили запитання жінкам, ці чоловіки в камуфляжній формі нам заважали. Я їх запитав, чого вони біля нас стоять, вони відповіли, що контролюють, щоб ми ставили правильні запитання. Все скидалося на те, що це зрежисовано», - сказав Іван Гребенюк, додавши, що невідомі при цьому нецензурно лаялися.

 

На своїй сторінці у Facebook, Іван Гребенюк написав, що невідомі сказали, що сфотографували його й оператора, і попередили, щоб більше вони на Майдані Незалежності не з'являлися.

 

«"Ми тебя сфотографировали, сволочь продажная. Только попробуй появится на Майдане..." - так звані "майданівці" сьогодні вкотре погрожували і мені, і оператору, і усьому "1+1"», - написав журналіст.

 

Нагадаємо, в одному із нещодавніх сюжетів ТСН каналу «1+1» йшлося про те, що мешканці наметів на Майдані Незалежності у Києві продовжують нападати на журналістів. Вони незадоволені надмірною увагою медійників до свого побуту та звинувачують останніх в необ'єктивності, погрожуючи розправою. При цьому «майданівці» виключно російськомовні і, висловлюючись на блатному жаргоні, відкрито погрожували  журналістам «1+1».

 

Речниця столичного ГУМВС Ольга Білик повідомила «Детектор медіа», що Іван Гребенюк відмовився подавати заяву до правоохоронних органів, оскільки на адресу його колег прозвучали лише усні погрози. Вона також заявила, що керівництво ГУМВС не має наміру посилювати охорону центру Києва у зв'язку зі збільшенням кількості правопорушень. 

 

Канал «1+1» вважає цю ситуацією провокацією, адже  подію висвітлювали різні представники ЗМІ, в тому числі і російське телебачення. Прес-служба телеканалу нагадує, що раніше ТСН стало відомо, що Майдан з точки зору російських спецслужб міг би стати ідеальним місцем для провокацій. У сюжеті ТСН.Тиждень від 13 липня українські силовики повідомили, що відстежили людей, які готувались використати залишки Майдану для диверсійної мети.

 

Днями суд арештував уродженця міста Рівного Андрія Трачука на прізвисько Слон, якій підозрюється у перешкоджанні професійній діяльності журналісті і нападі на журналістів 5-го каналу на Майдані Незалежності у Києві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5189
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду