Озброєні нападники змусили гендиректора Чернігівської ОДТРК написати заяву про звільнення

Озброєні нападники змусили гендиректора Чернігівської ОДТРК написати заяву про звільнення

18 Березня 2014
6067
18 Березня 2014
17:32

Озброєні нападники змусили гендиректора Чернігівської ОДТРК написати заяву про звільнення

6067
Озброєні нападники змусили гендиректора Чернігівської ОДТРК написати заяву про звільнення
Озброєні нападники змусили гендиректора Чернігівської ОДТРК написати заяву про звільнення

Вчора, 17 березня, близько 17.00 у приміщення Чернігівської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) увірвалася майже сотня агресивно налаштованих людей, які назвалися «активістами чернігівського майдану». Цю інформацію «Телекритиці» повідомив генпродюсер ОДТРК Олександр Єгоров.

 

Нападники заблокували входи-виходи, коридори, приймальню і кабінет генерального директора Аркадія Білібаєва і змусили його написати заяву на звільнення.

 

У коментарі «Телекритиці» пан Єгоров повідомив: «Ми звернулися до правоохоронних органів, але міліція деморалізована, міліціонери приїхали, побачили, що їх так багато, і поїхали геть. Також ми повідомили цю інформацію в Держкомтелерадіо».

 

На своїй сторінці у Facebook пан Єгоров написав, що нападники протягом трьох годин чинили психологічний тиск на гендиректора, категорично наполягаючи на прийнятті рішення про звільнення. «Як аргументи надали двом молодим дівчаткам (секретарю та референту) ножі і гранати. Побоюючись за життя і здоров'я співробітників, генеральний директор змушений був виконати ультимативні вимоги загарбників. Мотивація у них була одна - пособник старого режиму. Інших претензій не висувалося...», - пише він.

 

За словами пана Єгорова, Аркадій Білібаєв був офіційно призначений на посаду в жовтні 2013 року. Олександр Єгоров прийшов працювати до ОДТРК на запрошення пана Білібаєва. «До нашого приходу Чернігівська ОДТРК знаходилася на останньому місці в Україні за всіма показниками. Всі рахунки телекомпанії (крім рахунку заробітної плати згідно зі штатним розкладом) були і залишаються заблокованими казначейством. Не дивлячись на відсутність коштів і супутні цьому складнощі, нам вдалося створити і запустити в ефір п'ять нових проектів, побудувати декорації, прийняти на роботу більше десяти нових фахівців -  у тому числі п'ятьох нових телеведучих, які успішно працювали в ефірі до сьогоднішнього дня», - зазначив Олександр Єгоров, додавши, що не стане працювати під тиском.


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6067
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стас
3693 дн. тому
Які ножі й гранати, яка сотня активістів? Я сам журналіст, був там з 18.30 і бачив лише 30-40 зовсім неагресивних людей, які не погрожували персоналу. Вахтер, секретар, референт і тележурналісти були на робочих місцях, вільно пересувалися коридорами і навіть спілкувалися з майданівцями. Заблокували лише вхід до кабінету гендиректора, де з господарем мали бесіду члени штабу нацспротиву. Утім, звідти не було чутно ні вигуків, ні ознак боротьби, ні гуркоту.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду