Аксьонов вважає, що журналісти у Криму самі провокують напади на них

Аксьонов вважає, що журналісти у Криму самі провокують напади на них

14 Березня 2014
4765
14 Березня 2014
17:29

Аксьонов вважає, що журналісти у Криму самі провокують напади на них

4765
На півострові, заявив самопроголошений прем`єр-міністр АР Крим, усе спокійно
Аксьонов вважає, що журналісти у Криму самі провокують напади на них
Аксьонов вважає, що журналісти у Криму самі провокують напади на них

Журналісти, які постраждалі в Криму від дій «самооборони», самі спровокували агресію. Про це на прес-конференції в Сімферополі заявив призначений депутатами захопленої Верховної Ради Криму його самопроголошений прем'єр Сергій Аксьонов, пише «Центр журналистских расследований».

 

«Жодних атак, спрямованих на журналістів, немає. Якщо журналісти намагаються самі спровокувати ситуацію? Самі під'їжджають до військових частин, що блокуються з метою безпеки життя громадян. Журналісти їдуть туди навмисне, їдуть з українськими прапорами, розуміючи, що це викличе невдоволення, - сказав пан Аксьонов.- Вони самі провокують ситуацію. Ми всі закликаємо до спокою і говоримо, що забезпечуємо спокійну ситуацію. Для чого туди їхати, викликаючи на провокаційні розмови командирів частин. Утримайтеся від цього. У нас спокійно, рівень злочинності впав у три рази. Ми прагнемо миру і дружби, але не хочемо, щоб нас навмисне виставляли в певному світлі. Це неправильно».

 

У разі порушення прав журналістів пан Аксьонов закликав звертатися до нього особисто. «Сьогодні громадський порядок охороняють правоохоронні органи та представники самооборони. У разі нападу на журналістів, прошу повідомляти мене особисто, ми з'ясуємо ситуацію, якщо навіть мають місце порушення громадського порядку, всі будуть відповідати за законом за будь-які дії щодо журналістів і інших громадян», - сказав Сергій Аксьонов.

 

Як писала «Детектор медіа», сьогодні,14 березня, біля кримського військового комісаріату в Сімферополі, де розташовується так звана «кримська армія», невідомі зі зброєю напали на співробітників різних ЗМІ. Переслідували журналістів невідомі з автоматами і в масках, які вийшли будівлі комісаріату та після застосування сили почали розбивати техніку, викручували руки кореспондентам.

 

Нагадаємо, Інститут масової інформації (ІМІ) з початку російської окупації Криму зафіксував щонайменше 62 випадки грубих порушень свободи слова на півострові. Невідомі силовики, які розмовляють російською та не називають себе, переслідують і українських, й іноземних кореспондентів.

 

Спілка журналістів Росії (СРЖ), Національна спілка журналістів України (НСЖУ) та Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) започатковали гарячу лінію реагування на порушення прав журналістів у Криму.

 

«Детектор медіа»


Фото - http://investigator.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4765
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду