Представники «самооборони Криму» відпустили французького журналіста, якого взяли у заручники

Представники «самооборони Криму» відпустили французького журналіста, якого взяли у заручники

13 Березня 2014
4776
13 Березня 2014
18:49

Представники «самооборони Криму» відпустили французького журналіста, якого взяли у заручники

4776
Представники «самооборони Криму» відпустили французького журналіста, якого взяли у заручники
Представники «самооборони Криму» відпустили французького журналіста, якого взяли у заручники

Представники так званої «самооборони Криму», які сьогодні, 13 березня, на території складу паливих матеріалів у Сімферополі затримали французького журналіста  Canal+ Девіда Жеоффріона, відпустили його.  Про це «Детектор медіа» повідомив голова Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) Юрій Луканов.

 

Наразі журналіст знаходиться у безпеці - їде з колегами у Центр журналістських розслідувань у Сімферополі, де знаходиться його техніка.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», представники так званої «самооборони Криму» вимагали за звільнення журналіста віддати їм карту пам'яті із його камери, яку він встиг передати українським колегам до свого затримання.

 

Як повідомив пан Луканов, цю карту пам'яті, активісти, які займались визволенням французького журналіста, віддали «самооборонівцям». Спочатку представники «самооборони Криму» відмовлялись відпустити заручника в обмін на карту пам'яті. «До нас вийшов замполіт частини Станіслав Селіванов і повідомив, що вони не будуть звільняти журналіста, а відправлять його у штаб. Що це за штаб, вони не повідомляють. Це не військові, а вояки, які присягнули на вірність Криму», - розповів пан Луканов перед звільненням журналіста.

 

Також Юрій Луканов повідомив, що до вирішення ситуації підключилась Міжнародна федерація журналістів (МФЖ), представники якої телефонували у прес-службу Верховної Ради Криму та вели переговори.

 

За даними НМПУ, у кримському парламенті представникам МФЖ відповіли, що вони хоча знають про випадок затримання, але нічого не можуть зробити, бо «самооборона - це іноземні громадяни».  

 

За версією замполіта частини «самооборони Криму» Станіслава Селіванова, яку він повідомив «Детектор медіа», французького журналіста їм видали українські вояки, які перебувають на складі паливних матеріалів. «Журналіст пошкодив собі руку, коли хотів перескочити паркан, втікаючи від військових. Солдати надали йому першу допомогу та повідомили охорону складу про журналіста. Потім журналіста передали нам», - розповів пан Селіванов.

 

Також пан Селіванов назвав дії журналіста протизаконними, адже той знімав на території військової частини. «Хіба це правильно знімати військову частину, он відео вже по всьому інтернету гуляє», - обурюється замполіт.

 

Нагадаємо, сьогодні, 13 березня, близько 15 години представники так званої «самооборони Криму» взяли в заручники французького журналіста Canal+ Девіда Жеоффріона за те, що він зняв, як ті захоплюють склад паливних матеріалів.

 

Як писала «Детектор медіа», Інститут масової інформації з початку російської окупації Криму зафіксував щонайменше 62 випадки грубих порушень свободи слова на півострові. Про це свідчать дані ІМІ, опубліковані на сайті організації. «Детектор медіа» також стежить за дотриманням прав журналістів у Криму та фіксує випадки порушення свободи слова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4776
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду