Лауреатами премії імені Джеймса Мейса стали Петро Кралюк та Володимир Бойко

Лауреатами премії імені Джеймса Мейса стали Петро Кралюк та Володимир Бойко

23 Листопада 2013
4882
23 Листопада 2013
18:31

Лауреатами премії імені Джеймса Мейса стали Петро Кралюк та Володимир Бойко

4882
Лауреатами премії імені Джеймса Мейса стали Петро Кралюк та Володимир Бойко
Лауреатами премії імені Джеймса Мейса стали Петро Кралюк та Володимир Бойко

Лауреатами премії «За громадянську позицію» імені Джеймса Мейса стали Петро Кралюк та Володимир Бойко, повідомляє сайт газети «День».

Цього року, за словами засновника премії, головного редактора «Дня» Лариси Івшиної, вирішено було назвати ім’я не тільки п’ятого, а відразу й шостого лауреата. «Це вияв демократії, яка є у громадській раді, — відзначила Лариса Олексіївна. — Обидві кандидатури є такі, що не можна було сказати, що хтось когось переважить. Це — інтелектуали сучасної доби — відомі читачам «Дня» публіцисти Петро Кралюк та Володимир Бойко».

Петро Кралюк зазначив: «Мені бракує цієї людини. Я сподіваюся, що лауреати премії Джеймса Мейса, і не тільки вони, будуть продовжувати його справу. Прекрасно, що є ця премія і видана газетою "День" книжкова серія «Підривна література», яка включає і брошуру із публікаціями Джеймса Мейса. Усе-таки, нам потрібно з оптимізмом дивитися у завтрашній день, так як це робив Мейс».
 
Володимир Бойко нагадав про внесок Джеймса Мейса до історії України: «Існує історична несправедливість щодо Мейса в Україні. Це людина з іншого світу в сенсі культури, традицій і сприйняття, а 1990 рік, коли він вперше приїхав до нашої країни, це ще радянська Україна з усіма відповідними наслідками. Зрозуміло, що те, що він казав, було дуже дивним і сміливим та сприймалося з насторогою. Час ішов і те, що здавалося незвичним, поступово ставало нормою. Якщо говорити про сприйняття Голодомору 1932—1933 років, за соціологічним опитуванням, саме цього року найбільший відсоток громадян України вважають Голодомор геноцидом. Це результат роботи не лише Мейса, але він був одним із тих, хто багато зробив для того, щоб прижилося це сприйняття».

Нагадаємо, премія імені Джеймса Мейса заснована головним редактором газети «День» Ларисою Івшиною і вручається вже п'ятий рік поспіль. У попередні роки її лауреатами стали відомі публіцистиІгор Лосєв, Ігор Сюндюков, Сергій Грабовський, Олександр Палій.

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4882
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду