Один з «переміщених» редакторів УНІАН переходить до «Української правди»

Один з «переміщених» редакторів УНІАН переходить до «Української правди»

4 Вересня 2013
9024

Один з «переміщених» редакторів УНІАН переходить до «Української правди»

9024
Один з «переміщених» редакторів УНІАН переходить до «Української правди»
Один з «переміщених» редакторів УНІАН переходить до «Української правди»

Один з колишніх редакторів сайту УНІАН, якого перемістили до новоствореного відділу моніторингу, Роман Романюк залишив УНІАН і переходить на роботу до «Української правди». Цю інформацію пан Романюк підтвердив «Детектор медіа».

 

З його слів, він не працює в УНІАН з учорашнього дня, 3 вересня. До «Української правди» він іде працювати редактором сайту. «Я планував перейти ще до нашого "переміщення", бо працював на декретному місці, а на основне мене, як було зрозуміло, в УНІАН ніхто брати не планував, бо після мене уже взяли цілу гвардію редакторів», - пояснив пан Романюк.

 

Інші четверо редакторів УНІАН, яких перемістили в новий підрозділ, поки залишаються працювати в агентстві. Однак вони готують судовий позов, скарги до прокуратури та комісій з праці з приводу свого переміщення, повідомив пан Романюк.

 

Нагадаємо, 28 серпня п'ятьом співробітникам інформаційного агентства УНІАН оголосили про їхнє переміщення до новоствореного відділу телевізійного моніторингу. Серед них - четверо редакторів сайту УНІАН, які взимку заявили про цензуру в УНІАН: Любов Жаловага, Валентина Романенко, Роман Романюк та Олександр Волинський, а також завідувач відділу економіки УНІАН Тетяна Майданович.

 

Усі вони підписали наказ, але з особливою думкою про те, що він порушує умови колективного договору. Переміщені до нового відділу співробітники УНІАН поширили заяву, у якій назвали це кадрове рішення «помстою за цензурний «ведмежий» скандал, переслідуванням за громадянську позицію та бажанням керівництва відсторонити їх від формування контенту на сайті».

 

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий назвав створення нового відділу телевізійного моніторингу і переміщення туди співробітників УНІАН оптимізацією бізнес-процесів і розширенням одного з напрямів діяльності агентства. У відповідь переміщені редактори поширили відкритого листа до пана Осадчого, у якому вимагають від керівництва створення умов для нормальної праці і виконання засад колективного договору.

 

НМПУ заявила, що останнє рішення керівництва УНІАН брутально порушує трудові права журналістів і завдає шкоди репутації агентства.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9024
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Nik
3890 дн. тому
Ото рідкісне прізвище в Украіні - Романюк))) Ні, не родич він "тій Оксані". Хочеться попитати коментатора "Правда правдою" - а нащо ото ви (не знаю - хлопче чи дівчина) в одному маленькому коменті одразу дві брехні вихлюпнули на редактора? Та ще й із власними інсінуаціями - аби очорнити опального редактора. І наче б-то він там комусь родич - і через те такий-сякий, і начеб-то джинсував він за когось десь на УНІАНі втихаря. Нє-а, не міг він джинсувати ні для бюту, ні ще для когось. Просто тому, що працює, дотримуючись стандартів журналістики. Та й час його роботи на уніані настільки нетривалий, що оце замовне огульне охаювання всіх журналістів уніан у начеб-то якомусь джинсуванні - брехливе і смішне. Правда кажуть, що кожен по собі мірить. Певно пан коментатор знає, що сам цим коментом свім джинсує і бреше - інакше не побоявся б назватись справжнім іменем.
Правда правдою
3891 дн. тому
Родич тієї Романюк, що з Репортерами без кордонів? Тоді він не пропаде. БЮТ і грантоїди дадуть на хбічик з маслом.... Взагалі сам цей перехід в бютівську УП чітко підтверджує, що цей Романюк дійсно на сайті УНІАН втіхаря "джинсував" для БЮТу. За це і погорів "джинсовик".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду