Терористи «ДНР» ускладнили допуск на свою територію зарубіжних журналістів

Терористи «ДНР» ускладнили допуск на свою територію зарубіжних журналістів

21 Серпня 2015
3824

Терористи «ДНР» ускладнили допуск на свою територію зарубіжних журналістів

3824
Терористи «ДНР» ускладнили допуск на свою територію зарубіжних журналістів
Терористи «ДНР» ускладнили допуск на свою територію зарубіжних журналістів

Влада «ДНР» намагається зробити все можливе для того, щоб журналісти зарубіжних ЗМІ не потрапляли на тимчасово окуповані проросійськими сепаратистами території. Про це на брифінгу в Києві повідомив журналіст французької газети Liberation Поль Гого, передає «Укрінформ».

 

«У Донецьку вже кілька тижнів відбуваються досить дивні речі. Сепаратисти перевіряють міжнародних журналістів, які їдуть до «ДНР». Дедалі важче представникам ЗМІ потрапляти туди, бо вони все більше контролюють. До речі, українські журналісти також хочуть поїхати на Донбас і на власні очі побачити, що там відбувається, але для них це неможливо», - сказав Поль Гого.

 

За його словами, сепаратисти терплять присутність на Донеччині представників ОБСЄ, проти яких майже щодня влаштовуються якісь провокації, перешкоджаючи їхній діяльності.

 

«Але якщо звідти поїдуть міжнародники, то багато хто від цього втратить. Втратять і українці, і сепаратисти, бо нам потрібно знати, що ж там відбувається. І ОБСЄ дуже важливе на цій території», - наголосив французький журналіст.

 

На його думку, ватажки «ДНР» нині намагаються здобути прихильність місцевих мешканців. У них для цього розроблений цілий план заходів, у якому є спортивні матчі, вечори поезії, прес-конференції. 

 

Нагадаємо, 21 квітня 2014 року в місті Слов'янську (Донецька область), на той момент захопленому проросійськими сепаратистами, терористи затримали двох іноземних журналістів - Поля Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруського кореспондента газети «Новий час» Дмитра Галка. Сепаратисти відпустили їх за кілька годин. Згодом білоруський журналістрозповів «Радіо Свобода» про своє звільнення з полону.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3824
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду