Засновник «Эха Москвы» Сергій Корзун подав заяву про звільнення

Засновник «Эха Москвы» Сергій Корзун подав заяву про звільнення

24 Травня 2015
1908

Засновник «Эха Москвы» Сергій Корзун подав заяву про звільнення

1908
Засновник «Эха Москвы» Сергій Корзун подав заяву про звільнення
Засновник «Эха Москвы» Сергій Корзун подав заяву про звільнення

З «Эха Москвы» звільняється його засновник і перший головний редактор Сергій Корзун. Про він повідомив на своїй сторінці у Livejournal.com.

«Приводом для розмови і відходу з «Эха» послужила осця публікація на сайті: Остаточне рішення було прийнято після оцієї, - зазначив пан Корзун. - Ці пости підписані "помічником головного редактора радіо «Эха Москвы»"».

 

Автор зазначених записів у цьому блозі Леся Рябцева  - розробниця «Етичного кодексу поведінки журналістів в соціальних мережах».

 

Також він додав: «Для мене важливо те, що відсутністю реакції на пости свого помічника сам головний редактор підтверджує свою солідарність з висловленими в них оцінками: опозиція - це "безжальні, одночасно безхребетні жлоби, що брешуть самі собі", а «на роботі нас оточують м ... даки, які нічого не розуміють або не знають". Особисто я прийняв це на свій рахунок, після чого і залишив ту локацію, де міг би ненароком оточити помічника головного редактора».

 

Пан Корзун зазначив, що донедавна підтримував головного редактора «Эха Москвы» Олексія Венедиктова. «Сьогодні я не хочу, не можу і не буду підтримувати новий курс капітана на підтримку рейтингу на шкоду базовим цінностям», - заявив він.

Як нагадав Сергій Корзун, генезис «Эха Москвы» тісно пов'язаний з горбачовською гласністю. Зміни у форматі сайту, який редактор не відділяє від радіостанції, на його думку, завдають «смертельного збитку радіостанції "Эхо Москвы"»: «Непрофесійні, зарозумілі, злісні і просто образливі судження з коментарів до постів перекочували в самі пости, а відкритий тролінг деякими провідними деяких гостей програми - до ефіру. Дьогтю порівняно небагато, але, як відомо, одна його ложка може вбити бочку меду».

 

Пан Венедиктов на своїй сторінці у Twitter щодо рішення Сергія Корзуна зазначив: «Прикро. Але що робити, якщо він неправий? Я ж сказав - працюй. Ні, «вона мою репутацію дискредитує». Ну от і все».

 

На «Эхе Москвы» Сергій Корзун працював 25 років, починаючи з 1990-го. Розпочинав із посади головного редактора. У лютому 1996 року залишив цей пост. Пізніше обіймав посади генерального продюсера радіостанції й заступника головного редактора.

 

Був ведучим програми «Особлива думка», що виходила в ефірі «Эха Москвы» й телеканалу RTVi, проекту «Нема дурних» («Без дураков») на «Эхо Москвы».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://top.rbc.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1908
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду