Deutsche Welle проводить тренінги для журналістів УТР

Deutsche Welle проводить тренінги для журналістів УТР

14 Квітня 2015
2436

Deutsche Welle проводить тренінги для журналістів УТР

2436
Deutsche Welle проводить тренінги для журналістів УТР
Deutsche Welle проводить тренінги для журналістів УТР

13 квітня розпочалися тренінги для журналістів державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба УТР», які проводять журналіст і редактор Deutsche Welle («Німецька хвиля») Хайке Янсен і режисер монтажу Александр Ланг. Про це повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення.

 

Заступник генерального директора УТР Тамара Карпенко пояснила, що практичні навчання стали можливими після підписаного в жовтні минулого року Меморандуму про співпрацю між DW та УТР.

 

«Тепер наповнюємо декларацію реальною роботою. Крім навчання наших журналістів, режисерів монтажу та операторів, німецькі колеги допоможуть нам і в модернізації сайту. До речі, мешканці Німеччини посідають друге місце за кількістю відвідувачів сайту УТР. Зараз у телекомпанії планують, крім української, російської та англійської версій, зробити ще й німецькомовну», - зазначила пані Карпенко.

 

У телекомпанії повідомили, що навчання триватиме тиждень. Усі витрати на нього «Німецька хвиля» взяла на себе.

 

«У мене склалося враження, що тут працює дуже хороша команда. Я сподіваюся, що український уряд і надалі надаватиме їй підтримку і журналісти матимуть можливість якісно виконувати свою роботу. Бо, до речі, технічна база УТР потребує поліпшення», - розповів про свої враження тренер Хайке Ясен.

 

У Держкомтелерадіо зазначають, що в період інформаційної війни, яку Росія нині веде з Україною, для журналістів УТР це «чудова нагода отримати від німецьких колег знання і практичний досвід щодо відбору та подачі інформації для іноземної й іншомовної аудиторій». Адже сама «Німецька хвиля» за понад 60 років своєї роботи перетворилася з невеликої радіокомпанії на авторитетного мультимедійного іномовника.

 

Нагадаємо, у жовтні генеральний директор УТР Михайло Шматов повідомляв, що згідно з підписаного меморандумом компанії-партнери проведуть навчання українських журналістів спершу на базі УТР, а потім на базі Deutsche Welle.

 

Як повідомляв сайт «Суспільне мовлення», УТР спільно з Національною радіокомпанією України (НРКУ) вже близько місяця спільно готують телевізійну версію російськомовної радіопередачі «Теперішній час».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2436
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду