У Житомирі журналістів кількох ЗМІ не пустили на брифінг обласної Державної фіскальної служби

У Житомирі журналістів кількох ЗМІ не пустили на брифінг обласної Державної фіскальної служби

20 Листопада 2014
4043
20 Листопада 2014
17:25

У Житомирі журналістів кількох ЗМІ не пустили на брифінг обласної Державної фіскальної служби

4043
У Житомирі журналістів кількох ЗМІ не пустили на брифінг обласної Державної фіскальної служби
У Житомирі журналістів кількох ЗМІ не пустили на брифінг обласної Державної фіскальної служби

Сьогодні, 20 листопада, у Житомирі представники деяких ЗМІ не змогли потрапити на брифінг Державної фіскальної служби у Житомирській області. Про це повідомляє  Перший житомирський інформаційний портал.

 

Брифінг «Використання методів проведення громадських акцій протесту як засобу тиску на діяльність Державної фіскальної служби у Житомирській області» було анонсовано завчасно, запрошення на нього опублікували на офіційному сайті установи 18 листопада. Того дня відбувся мітинг колективу ТДВ «ЖЛ», протестувальники вимагали люструвати через хабарництво трьох працівників податкової.

 

Станом на 12.00 20 листопада до оголошення на сайті не було внесено жодних змін, відомостей про те, що ЗМІ потрібна акредитація. Також там не були вказані контакти чи відповідальні особи, до яких необхідно було звернутися, щоб відвідати брифінг.

 

«Втім, перед початком заходу у фойє податкової журналістів спочатку безперешкодно пропустили у наступне приміщення, а вже там почали звіряти зі списком. Тих, кого у списку не було, попросили залишити приміщення, вхід до якого можливий лише з карткою. Співробітниця структури поспішно заявила, що жодні журналістські посвідчення її не цікавлять і в даному випадку не діють.  Більше того, вона відкрито заявила, що на брифінг дійсно пропускають працівників ЗМІ тільки по одному списку і саме з цими журналістами "у них склалися робочі стосунки і хороша співпраця"», - зазначається у матеріалі Першого житомирського інформаційного порталу.

 

На брифінг не пустили журналістів «Першого житомирського інформаційного порталу», телеканалу «ТВі», а також представники кількох громадських організацій.

 

Пізніше від тих журналістів, які відвідали захід, стало відомо, що прес-служба ДФС у Житомирській області самостійно обдзвонювала деякі редакції і запрошувала їх на брифінг.

 

«На запитання редакції "Першого житомирського", чому журналістів не пустили на анонсований на офіційному сайті брифінг і чому не було повідомлено про обов'язкову акредитацію, прес-служба ДФС повідомила: "Наш телефон і так знають усі ЗМІ"», - пише Перший житомирський інформаційний портал.

 

Редакція інтернет-видання звернулась до правоохоронних органів та прокуратури, аби встановити причину та законність таких дій прес-служби ДФС у Житомирській області.

 

Нагадаємо,  у Сумах журналістів, які прийшли на прес-конференцію начальника Головного управління Міндоходів в області, не допустили у приміщення відомства за розпорядженням  в.о. начальника Юрія Больбіта.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4043
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду