У першому кварталі року в Україні знизився телеперегляд

У першому кварталі року в Україні знизився телеперегляд

11 Квітня 2016
1244
11 Квітня 2016
13:04

У першому кварталі року в Україні знизився телеперегляд

1244
Національна асоціація медіаагентство «НАМедіА» повідомляє, що телеперегляд в Україні в першому кварталі 2016 року скоротився на 4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Практично на тому ж рівні зберігся телеперегляд жінками старше 50 років (-1%), у чоловіків вікової групи 25-50 років - мінус 7%.
У першому кварталі року в Україні знизився телеперегляд
У першому кварталі року в Україні знизився телеперегляд

Про це повідомляє «МедиаБизнес» з посиланням на дані «НАМедіА».

Андрій Кроленко, керуючий партнер агентства MediaScope, заявив, що такий результат пов'язаний, зокрема, з теплою зимою, яка дозволила українцям активніше проводити своє дозвілля, а також з можливим оновленням панелі Nielsen. «Хотів би також відзначити, що яскраві прем'єри проектів були на Новому каналі, на СТБ і на «1+1» проекти з дітьми, але вони не підняли рівень перегляду вище попереднього періоду. Тільки оновили аудиторію самих проектів», - сказав він.

Водночас Андрій Кроленко впевнений, що влітку буде традиційний сплеск телеперегляду серед чоловічої аудиторії під час Чемпіонату Європи з футболу.

«Цікаво зіставити цифри: якщо подивитися нещодавно опубліковані дані досліджень інтернет-аудиторії, то ми побачимо ті ж 4%. Саме на стільки зросла аудиторія мережі за останні півроку», - зазначив Роман Костенко, медіадиректор Nostra Communications.

Однак він поки не готовий пов'язувати зниження телеперегляду із зростанням інтернет-аудиторії.

«По-перше, пройшло трохи часу і недостатньо даних для аналізу. По-друге, даний рік буде не зовсім типовим для телеперегляду в зв'язку з Євро-2016 - будуть ламатися сітки не тільки на каналах офіційного транслятора, а й конкурентів (контрпрограмування). Ну і не забуваємо про публічні переглядах в пабах і барах, які не враховуються вимірником. Але це буде потім. А поки маємо тимчасове підвищення вартості охоплення чоловічої аудиторії на ТБ, скорочення інвентарю і зростаючу роль digital і міксу «ТБ + інтернет», - підсумував він.

«НАМедіА» створена в 2014 році в рамках Всеукраїнської рекламної коаліції і об'єднує національні медіаагентства України. Асоціацію очолює Дмитро Кутовий, глава ради директорів групи компаній Nostra.

Фото: з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1244
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду