detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
30.08.2023 02:58
50% українців не дивляться національний телемарафон. Телеграм — лідер серед джерел інформації, — соцдослідження
50% українців не дивляться національний телемарафон. Телеграм — лідер серед джерел інформації, — соцдослідження
Як свідчать опитування, громадяни України більше довіряють інтернет-ресурсам, ніж телебаченню.

50% українців не дивляться національний телемарафон, 13% — дивляться регулярно, 37% — час від часу. Такі дані наводить Український інститут майбутнього за результатами соціального дослідження щодо актуальних питань.

Дослідження UIF свідчить, шо серед тих, хто регулярно / час від часу дивиться телемарафон, лише 14% повністю довіряють інформації в його ефірах, 57% — скоріше довіряють, 14% — скоріше не довіряють, 3% — цілком не довіряють, 12% — не змогли визначитися з відповіддю.

21% респондентів узагалі зазначили, що трансляцію національного телемарафону потрібно скасовувати, 20% — скоріше скасовувати, 24% — скоріше не скасовувати, 14% — не потрібно скасовувати, 21% — не змогли визначитися з відповіддю.

Натомість беззаперечним лідером серед джерел інформації, якому найбільше довіряють щодо ситуації в країні, новин та подій на фронті, зафіксовано телеграм (56%).

Умовне друге місце серед інформаційних джерел посідають інтернет-медіа — новинні платформи та сайти, сайти телеканалів (26%).  Умовне третє місце поділили ютуб та інформація від родичів, друзів, колег (19%). На  четвертому місці — телебачення (18%), на п’ятому — фейсбук (10%).

Соціологічне дослідження було проведеного UIF спільно з Нью Імідж Маркетинг Груп у період з 4 по 10 серпня 2023 року.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський вважає телемарафон «Єдині новини» фактором, який допоміг українцям набути впевненості, що наша країна здатна перемогти Росію у повномасштабній війні. Таку думку він висловив в інтерв’ю журналістці каналу «1+1» Наталії Мосейчук у відповідь на її репліку про те, що тим, хто розпочав і продовжує створювати марафон, дорікають, що вони вводять українське суспільство «в ілюзію швидкої перемоги».

«Детектор медіа» з початку травня 2022 року  збирав дані про людей в ефірі телемарафону «Єдині новини» (читайте підсумки за травеньчервеньлипеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень 2022 року, січеньлютийберезеньквітеньтравень, червень 2023 року). Щодня в рубриці «Щоденні новини» з’являються підсумки ефіру попереднього дня. У кінці 2022 року ми підбили підсумки перших десяти місяців марафону.

Фото: сайт UIF.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY