detector.media
Денис Шабанін
Мар'яна Олійник
Олексій Півторак
Софія Скиба
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
11.05.2023 09:00
Обличчя марафону «Єдині новини» у квітні 2023 року: кому давали слово найчастіше
Обличчя марафону «Єдині новини» у квітні 2023 року: кому давали слово найчастіше
Найпопулярніші гості, теми та гендерний баланс

З початку травня 2022 року «Детектор медіа» збирав дані про людей в ефірі телемарафону «Єдині новини» (читайте підсумки за травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад, грудень 2022 року, січень, лютий, березень 2023 року). Щодня в рубриці «Щоденні новини» з’являються підсумки ефіру попереднього дня. У кінці 2022 року ми підбили підсумки перших десяти місяців марафону

У квітні 2023 року кількість гостей у «Єдиних новинах» знилися відносно березня практично на 8%: було 1863 включення за місяць, а стало 1716. У середньому глядачам показували 57 гостей щодня.

Відповідно зменшилася абсолютна кількість жінок в ефірі: із 394 у березні до 368 у квітні. У відсотках цей показник майже ідентичний березневому — 21,4% спікерок. Лише кожна п’ята гостя марафону — жінка. Серед унікальних гостей жінок було 27,5%, тобто в абсолютних числах 203 із 738 гостей. Як завжди, єдиною темою, де найпопулярнішою гостею була жінка, були воєнні дії. 

 

У десятці найпопулярніших гостей марафону шість речників, троє представників місцевої влади та  один воєнний коментатор. Усього в топі близько 55% чиновників, політиків та речників. Майже всі інші місця посідають профільні експерти. 

Персональний залік із величезним відривом досі очолює Наталія Гуменюк, начальниця пресцентру Сил оборони півдня: 42 появи за місяць, тобто 1,4 появи на день у середньому. Аналогічну кількість разів речниця вмикалася в ефір у березні 2023 року. Далі в «Єдиних новинах» теж без особливих змін, хіба що Михайло Подоляк, постійний представників Офісу президента, заходив у гості 13 разів, а не 16 як раніше. 

 

У наступній таблиці наведені гості, які відвідували телеканали три та більше разів. Найбільше таких зустрічей організувала «Рада» — 210. Далі йде Суспільне — 133. Та «Ми — Україна» — 107. На «Інтері» всього шість людей були в ефірі по три чи більше разів за місяць (загалом 18 ефірів). 

Подібні топи більшості каналів складаються з речників та чиновників. А от на «1+1» найчастіше кликали в ефір політичних та воєнних оглядачів. На Суспільне тричі за місяць запрошували співака Меловіна. 

Найбільше розмов у марафоні провели на тему воєнних дій — 428 включень. Трохи рідше говорили про міжнародні відносини — 380 разів. Далі йшли гуманітарна ситуація та внутрішня політика — 249 та 229 включень відповідно. Про культуру згадували найрідше — у 84 розмовах із гостями. 

Помітних змін у розподілі найпопулярніших гостей між темами у квітні не було. Про бойові дії найчастіше говорили речники. Про гуманітарну ситуацію — міські чиновники. Про міжнародку — експерти. Про внутрішню політику — політики, із помітною перевагою представників влади. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY