В Києві завершився Kyiv International Short Film Festival 2014

В Києві завершився Kyiv International Short Film Festival 2014

28 Травня 2014
1025

В Києві завершився Kyiv International Short Film Festival 2014

1025
В Києві завершився Kyiv International Short Film Festival 2014
В Києві завершився Kyiv International Short Film Festival 2014

У неділю, 25 травня, в Києві завершив свою роботу найбільший фестиваль короткометражного кіно в Україні - Kyiv International Short Film Festival (KISFF), котрий цього року пройшов втретє. На фестивалі представлено найширшу панораму короткометражного кіно - 150 фільмів з усіх континентів, в тому числі останні короткометражні здобутки українського кінематографу.

 

За 5 днів фестивалю окрім основної конкурсної програми глядачам були представлені такі блоки, як: «Фестивальні хіти» (переможці топових світових короткометражних кінофестивалів), тематичні блоки: «Авангард», «Футуризм» та «Dark Side»; кіно про кохання та комедійні історії; національні панорами Данія, Ісландії, Греції, Польши; жіночий відео арт». Особливою гордістю організаторів цього року є кількість українських стрічок - цього року на фестивалі була представлена найбільша, за коротку історію фестивалю, кількість українських робіт - 18. Загальне враження від української панорами, як у відвідувачів фестивалю, так і міжнародного журі залишилось позитивне. Спонсором фестивалю стала компанія «Top Goods» - український реселер Apple техніки, відео, акустики та аксесуарів.

 

Найцікавіше розгорнулося у конкурсній програмі, яку судило міжнародне журі у складі: Карл Олсон з Данії, Глеб Нечаєв з Росії і українка Ганна Палінчук. «Кращим фільмом» KISFF 2014 назвали стрічку угорського режисера Річка буксує «Симфонія № 42» - анімаційна сюрреалістична замальовка світу із тварин, людей, і їх раптової взаємодії. «Симфонія № 42» також виборола приз глядацьких симпатій, набравши рекордну кількість голосів. «Приз журі» дістався фільму Джоша Ведлейка «The North Sea Riviera» - також анімаційній роботі про символи абсурдної реальності, в якій ми живемо. Мартін Тронкарт був відзначений нагородою «Краща режисерська робота» з фільмом «Poacheress»,  за оповідь довгої історії за допомогою короткого метру та оригінальне використання поліетиленового пакету. Два спеціальні призи журі отримали стрічки «Springtime» режисера Еріки Лу і «The Immaculates» Ронні Трокера.

 

Разом із освітнім партнером фестивалю «Kyiv Academy of Media Arts» була організована «Short Film School» - кіношкола нового формату, де лекторами виступили актуальні українські та міжнародні митці, котрі ділилися своїм досвідом з маркетингу та стратегії, принципах кіновиробництва, промоушені, спеціальних та візуальних ефектах, фестивальній активністі, успішній копродукції та іншому.

 

Найбільш атмосферним місцем третього фестивалю стала Open Air локація в Маріїнському парку. В літньому театрі з народною назвою «Ракушка» було показано два блоки фільмів - «Футуризм» та «Dark Side - фільми жахів», під час яких емоції підсилювались аудіальними та кінестичними  відчуттями відвідувачів завдяки автентичним звукам природи.

 

 

Загалом за п'ять днів фестиваль відвідало близько 14 тисяч гостей. Кіномистецтво підтримала компанія LG, яка надала змогу роздрукувати іменні фотобейджі для всіх учасників заходу за допомогою мобільного фотопринтеру Pocket Photo 2.0 LG і смартфону LG G2 mini.

 

Партнером спеціальної дитячої програми для наймолодших глядачів фестивалю став міжнародний благодійний фонд Гарних справ.

 

 

Наступний Kyiv International Short Film Festival відбудеться з 22 по 26 квітня 2015 року. До цього часу фестивальна команда буде радувати глядачів іншими проектами пов'язаними з короткометражним кіно. Детальна інформація про наступний фестиваль буде поступово з'являтися на сайті www.kisff.org.

 

Фестиваль розвиває національну і міжнародну платформу для короткометражних фільмів з метою відкрити нові форми і методи кіновиробництва в Україні та за кордоном. Це національне та міжнародне місце зустрічі кіношників, джерело натхнення та нових знань для професіоналів, а також студентів кіно. Це також місце для розвитку талантів та популяризації кіно як привабливого культурного дозвілля для всіх можливих цільових груп. Врешті, це  можливість обмінюватися ідеями через спільне перебування на фестивалі для митців.

 

Ми прагнемо відкривати потенціали і заохочувати режисерів різного віку до інновацій і творчості. KISFF націлений представляти новітні розробки, пропагувати якість, естетику і тематичність в кінематографі. Фестиваль організовує конкурсну програму, представляє тематичні програми і ретроспективи, лекції, майстер-класи та освітні програми, а також прагне інтегрувати найбільш перспективних українських режисерів та їх короткометражні фільми у світові фестивальні кола.

 

Прес-служба кінофестивалю Kyiv International Short Film Festival

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба кінофестивалю Kyiv International Short Film Festival
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду