Про відповідальність телебачення перед загальнонаціональної аудиторією

3 Березня 2014
1591

Про відповідальність телебачення перед загальнонаціональної аудиторією

1591
Офіційна позиція холдингу «Медіа Група Україна» і телеканалу «Україна»
Про відповідальність телебачення перед загальнонаціональної аудиторією

Загальнонаціональний канал, який лідирує на ринку українського телеперегляду, не може не усвідомлювати своєї відповідальності перед багатомільйонною аудиторією глядачів з усіх регіонів нашої країни, що мають різні політичні й громадянські погляди, мову спілкування, спосіб життя та рівень доходів. Тому в своєму мовленні ми завжди спираємося на те, що об'єднує всіх нас - на загальнолюдські цінності та на особливу українську ідентичність, на цінність людського життя й громадянських свобод, принципи демократії та повагу до прав людини.

 

Інформаційне мовлення каналу «Україна» ведеться строго із дотриманням загальновизнаних журналістських стандартів і щодня формує уявлення загальнонаціональної аудиторії про найбільш актуальні, масштабні та резонансні події в країні та в світі. Редакційна політика - що базується на публічних Редакційних Стандартах, опублікованих на сайті sobytiya.tv - не піддавалася зміні ані до, ані під час, ані після всіх тих подій в Україні, які привели до перезавантаження влади.

 

Як частина Групи СКМ, ми поділяємо позицію 300 000 співробітників, котрі, як і всі українці, прагнуть до збереження цілісності України, де будуть встановлені демократія та верховенство права, що забезпечують захист власності, вільну конкуренцію та соціальний захист.

 

У розпал глибокої політичної кризи ми дотримувалися в інформаційному мовленні каналу «Україна» усіх етичних обмежень, що їх накладає на нас сама наша професія, й зберегли довіру загальнонаціональної аудиторії. Слідувати принципам об'єктивності та відповідальності за поширювану інформацію, дотримуватися професійного нейтралітету по відношенню до різних політичних сил всередині країни, зобов'язує саме положення каналу-лідера.

 

З урахуванням того, що Україна переживає найважчу у своїй новітній історії політичну кризу, яка до того ж затягнулася на тривалий у час, наша послідовна збалансована позиція періодично піддавалася критиці з боку тих, хто знаходився по різні сторони барикад.

 

У нинішній ситуації, коли над країною нависла загроза цілісності її території, й усьому суспільству необхідно як ніколи згуртуватися для вирішення найскладніших політичних та економічних завдань, ми здивовані продовженню цих спроб, їх наполегливості й, тим більше, закликом до люстрації стосовно окремих журналістів, співробітників ЗМІ. У разі якщо ці заклики перейдуть у правове поле та/або реалізовуватимуться іншим чином, ми будемо класифікувати цю ситуацію як втручання у професійну діяльність ЗМІ, й будемо активно звертати увагу міжнародної спільноти на погіршення стану справ зі свободою слова в Україні.

 

Ми закликаємо всі телеканали та ЗМІ України, а також усіх незалежних телевізійних експертів і все індустріальне телевізійне співтовариство припинити пошук винних у своєму середовищі й активно брати участь у процесах змін та оновлення нашої країни. Сьогодні, коли українське суспільство об'єднується для збереження єдності та цілісності держави, забезпечення дотримання прав та інтересів усіх громадян багатонаціональної України, коли всі найбільші загальнонаціональні телеканали висловлюють свою консолідовану позицію щодо подій, які розвиваються в країні, та реалізують спільні проекти, спрямовані на єднання громадянського суспільства, будь-які спроби розділити українські ЗМІ за будь-якою ознакою - абсолютно неприпустимі.

 

ТОВ «Медіа Група Україна» - медіа-холдинг, який об'єднує національний телеканал загального інтересу «Україна», телеканал «НЛО TV», тематичні канали «Футбол 1» і «Футбол 2», «Регіональну Медіа Групу» (канали «Донбас», «34», «Сигма», «Сфера»), сейлз-хаус «Медіапартнерство», компанію «Діджитал Скрінз» (oll.tv), продакшн-компанію «Теле Про» і холдинг «Сегодня Мультимедіа». Власником медіа-холдингу ТОВ «Медіа Група Україна» є АТ «Систем Кепітал Менеджмент». За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до прес-служби ТОВ «Медіа Група Україна»: press@mgukraine.com

 

Прес-служба «Медіа Група Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба «Медіа Група Україна»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1591
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду