Черкаський сайт «Прочерк» успішно конкурує з національними інтернет-медіа

Черкаський сайт «Прочерк» успішно конкурує з національними інтернет-медіа

7 Листопада 2013
6365

Черкаський сайт «Прочерк» успішно конкурує з національними інтернет-медіа

6365
Черкаський сайт «Прочерк» успішно конкурує з національними інтернет-медіа
Черкаський сайт «Прочерк» успішно конкурує з національними інтернет-медіа

У більшості областей України за величиною місцевої аудиторії лідирують великі національні інтернет-ЗМІ. Про це свідчать дані моніторингу визнаного рейтингу українських сайтів Bigmir.net. Зокрема, перші позиції за кількістю відвідувань тримають такі відомі національні медіа, як «Сегодня», «Вести», «ТСН», Gazeta.UA, «Корреспондент», «Цензор.нет». Місцеві сайти здебільшого не можуть обійти їх. Наприклад, вчора у Запоріжжі лідируючий місцевий ресурс «Голос Запоріжжя» знаходився на 11-му місці за кількістю відвідувань з регіону, кіровоградський «Весь Кіровоград» - на 7-му місці, дніпропетровський «Мост Днепр» - на 23-му. А в Житомирі жоден місцевий ресурс навіть не увійшов у перші 25 видань рейтингу.

 

Натомість, є області, де місцеві видання успішно конкурують із всеукраїнськими медіа. Так, на Черкащині сайт «Прочерк» за показниками на 6 листопада опинився на 3-му місці за відвідуваністю. Випередили його лише ресурси Bigmir.net та «Сегодня». Кількість користувачів «Прочерку» цього дня сягнула майже 5,5 тис. Станом на 5 листопада «Прочерк» був на сьомій позиції у рейтингу видань із показником відвідуваності 5 066 користувачів. Інші ж черкаські ресурси, які 6 листопада розташувалися найближче у рейтингу, посіли 12-е та 20-е місце. Це, відповідно, видання «Прес-центр» та сайт ТРК «ВІККА».

 

Київський медіаексперт, колишній головний редактор інформаційного агентства УНІАН Олександр Харченко визнає, що конкурувати на рівних місцевим інтернет-ресурсам за аудиторію з національними медіа-лідерами такими, як «Bigmir» чи «Сегодня», складно, але можливо. Визначальним тут є об'єктивність та оперативність.

 

«Провідні національні інтернет-медіа спокушають місцевого читача цікавим та професійним контентом, яскравим дизайном, - коментує Олександр Харченко. - Також великі холдинги витрачають значні кошти на маркетинг. Водночас, у регіональних медіа залишається суттєвий козир - місцевий контент. Якісне продукування місцевих новин дозволяє гідно конкурувати з великими національними медіа. Прикладом такого лідерства є робота черкаського сайту «Прочерк», який тримає велику аудиторію професійним, гострим та об'єктивним інформуванням». 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6365
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду