Фільми-переможці конкурсу Держкіно представлено в рамках Works-in-Рrogress на ОМКФ

18 Липня 2012
8521
18 Липня 2012
13:12

Фільми-переможці конкурсу Держкіно представлено в рамках Works-in-Рrogress на ОМКФ

8521
ПРЕС-РЕЛІЗ
Фільми-переможці конкурсу Держкіно представлено в рамках Works-in-Рrogress на ОМКФ

У професійній секції Третього Одеського міжнародного кінофестивалю презентовано шість українських повнометражних фільмів на завершальній стадії виробництва. Стрічки є переможцями відкритих конкурсів Держкіно і створюються за підтримки держави.

 

З семи представлених цього року на Works-In-Progress проектів шість є переможцями нового відкритого конкурсу Держкіно на отримання державного фінансування.

 

«Ми важко розпочинали цей шлях і сьогодні радіємо з того, що вже є попередній підсумок - створення в Україні семи серйозних проектів художнього повного метру, шість з яких реалізується за дієвої державної підтримки. Надзвичайно приємно, що саме на Одеському кінофестивалі, в рамках цієї програми ми можемо заявити, що українське кіно нарешті знімається», - коментує Голова Державного агентства України з питань кіно Катерина Копилова.

 

Українським та закордонним продюсерам, дистрибуторам, журналістам, відомим фахівцям кіногалузі, серед яких відбірник Каннського фестивалю по Східній Європі Жоель Шапрон, керівник продюсерської та дистрибуційної компанії Rezo Films Лоран Даніелу та інші, представили створювані за «Програмою виробництва та розповсюдження національних фільмів» картини:

-  «Брати» (драма, Україна, реж. Вікторія Трофіменко, продюсери Ігор Савіченко, Максим Осадчий),

-    «Ломбард» (гангстерська комедія, Україна, реж. Любомир Левицький, продюсер Андрій Савенко),

-    «Параджанов» (біографічний фільм, Україна-Франція-Грузія-Вірменія, реж. Олена Фетісова та Серж Аведікян, продюсер Олена Фетісова),

-    «Люби мене» (мелодрама, Україна-Туреччина, реж. Марина Горбач, продюсер Олена Єршова),

-  «Час життя об'єкту в кадрі» (документальний експериментальний фільм, Україна-Італія-Франція, реж. Олександр Балагура, продюсер Світлана Зінов'єва),

-   «Істальгія», (мелодрама, Україна-Німеччина-Сербія, реж. Дарія Онищенко, продюсер Анна Паленчук, Марія Говоруха).

 

Також презентувалася стрічка «Вічне повернення» режисера Кіри Муратової (Україна, продюсер Олег Кохан).

 

Президент Одеського МКФ Вікторія Тігіпко побажала учасникам вдалих презентацій та гідної оцінки їх кінопроектів українською та міжнародною кінематографічними спільнотами.

 

Більше інформації Ви знайдете на сайті Держкіно: www.dergkino.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба Держкіно
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8521
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду