Перспективи цифрового телевізійного мовлення в Україні. Пост-реліз конференції

10 Грудня 2010
9643
10 Грудня 2010
13:12

Перспективи цифрового телевізійного мовлення в Україні. Пост-реліз конференції

9643
Перспективи цифрового телевізійного мовлення в Україні. Пост-реліз конференції

8 грудня 2010 року у Києві відбувся круглий стіл на тему: «Перспективи цифрового телевізійного мовлення в Україні». Організатором круглого столу виступила Незалежна Асоціація телерадіоМовників України (НАМ).

 

Учасники круглого столу ознайомились з дослідженнями по стратегії цифровізації телебачення в Україні які представила у своїй презентації  Тетяни Ситник, керівник відділу В2В і стратегічних досліджень, GfK Ukraine. Також Онно Зонневельд, головний менеджер компанії SES ASTRA по СНД та Грузії, розповів про супутникову платформу при переході на цифрове мовлення.

 

У рамках круглого столу «Перспективи цифрового телевізійного мовлення в Україні» було проведено панельну дискусію на якій усі учасники обговорили нову стратегію впровадження цифрового телебачення та її вплив на перспективи розвитку галузі, можливості використання різноманітних платформ у процесі переходу на цифру, а також розробили рекомендації по структурі та змісті нової редакції відповідних розділів Плану розвитку телерадіомовного простору України.

 

У дискусії взяли участь представники Концерну РРТ, Укркосмосу, провайдерів програмної послуги, телеканалів та виробників передавального обладнання.

 

Большакова Ольга - Керівник Центру законодавчих ініціатив Незалежної Асоціації телерадіоМовників (НАМ) підсумовуючи результати круглого столу, зазначає: «Метою цього круглого столу було обговорення низки рішень Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, що були прийняті після проведення Міжнародного цифрового форуму та кардинально змінили перспективи розвитку галузі. Крім того, нам хотілось більш детально дослідити можливості комбінованого впровадження цифрового ефірного і супутникового телебачення. У зв'язку з цим ми запросили зробити презентацію представників компанії GfK Ukraine, дослідження якої виявило значну роль провайдерів супутникового телебачення у впровадженні «цифри» в Україні. Адже популяризація серед споживачів нових можливостей та нової якості, які властиві цифровому телебаченню, спрацьовує для всіх способів розповсюдження сигналу. Учасники дискусії, яка відбулась у другій частині круглого столу, мали спільну думку щодо доцільності комбінованого підходу до впровадження цифрового телебачення в усіх сегментах - ефірному, супутниковому та кабельному, а також необхідності чіткого визначення технічних вимог до розбудови інфраструктури мультиплексів. Водночас, рекомендації експертів щодо змісту таких технічних вимог мали суттєві розбіжності, зокрема щодо наслідків впровадження різних стандартів цифрового телебачення, зокрема, DVB-T та DVB-T-2. Отже, ця дискусія не є завершальною і ми будемо продовжувати дослідження та організацію громадського обговорення процесів впровадження цифрового телебачення в Україні».

 

Контактна особа:  Ольга Большакова

Тел.: (067) 405-11-08,

Тел./факс: (044) 254-55-56

E-mail:  bolshakova@nam.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Незалежна асоціація телерадіомовників
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9643
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду