До акції «Слова допомагають» приєдналися ведучі «1+1»

До акції «Слова допомагають» приєдналися ведучі «1+1»

19 Травня 2015
1752

До акції «Слова допомагають» приєдналися ведучі «1+1»

1752
До акції «Слова допомагають» приєдналися ведучі «1+1»
До акції «Слова допомагають» приєдналися ведучі «1+1»

Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні у співпраці з рекламною агенцією AdPro започаткувало інформаційну кампанію з психосоціальної допомоги дітям, які пережили стресову ситуацію.

 

Кампанію «Слова допомагають» вже підтримали ведучі телеканалу «1+1» Марічка Падалко, Руслан Сенічкін, Анатолій Анатоліч, Людмила Барбір та Марина Леончук, запропонувавши добрі слова підтримки з історій свого дитинства.

 

Цей проект допоможе всім небайдужим дорослим отримати фахові поради, як поводити себе з дітьми, що зіткнулися зі стресовою ситуацією або пережили травматичну подію. Адже за дослідженням ЮНІСЕФ, що було проведене у січні-лютому 2015 року серед постраждалих дітей внаслідок конфлікту на Сході, 37% таких дітей мають стресові реакції, наприклад, нав'язливі спогади, а 18% побоюються, що не зможуть впоратися зі своїм станом самостійно.

 

Спеціалісти-психологи відзначають, що діти, які пережили травматичні події, мають значні проблеми в спілкуванні. Накладаючись на інші реакції, це може стати причиною серйозних психосоціальних проблем.

 

 

Джованна Барберіс, Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні: «Дитяча психіка - дуже вразлива, і дитина не завжди може самостійно пережити те, що іноді не під силу зрозуміти дорослому. Нетипова поведінка дитини (наприклад, агресія, жорстокість, безсоння) може бути нормальною реакцією на ненормальну ситуацію. У кампанії «Слова допомагають» ми пояснюємо дорослим, як поводити себе у таких випадках, та ділимося інформацією, як можна допомогти дитині».  

 

У рамках кампанії ЮНІСЕФ разом з AdPro створили спеціальний інформаційний ресурс. Сайт http://wordshelp.com.ua  - це корисний і цікавий посібник для батьків, вчителів та всіх, хто спілкується з дітьми. Портал, окрім іншої практичної інформації, містить поради психолога про те, як вчасно розпізнати стрес у дитини та що з цим робити. 

 

Оксана Залесська, експертка ЮНІСЕФ, кандидат психологічних наук, перший президент Професійної асоціації дитячих аналітичних психологів: «Відома дитяча психоаналітик, одна з авторок Конвенції Прав Дитини, Француаза Дольто писала:«Багато говорять про дитину, але не говорять з нею». Розмови та вербалізація почуттів - найкраща профілактика стресу. Якщо дитина або її близькі переживають складну ситуацію, важливо не лише обговорювати її, а й проговорювати свої почуття. Це допоможе полегшити страждання і знайти сили для виходу з кризи. Слово відкриває новий досвід, дозволяє краще зрозуміти, що відбувається, знімає тривогу, а також повертає дітям впевненість у собі й дорослих».

 

До кампанії «Слова допомагають» може долучитися кожен: залишити на сайті свої теплі повідомлення та побажання дітям, які постраждали від кризи. Зібрані на початку акції добрі слова будуть «трансформовані» у повітря, яке заповнить тисячі маленьких кульок під час святкування Дня захисту дітей 1 червня 2015 року в Святогорську - місті, де живуть багато дітей-переселенців. Що більше теплих слів, то більше кульок малі зможуть відпустити в небо разом зі своїми страхами.

 

Володимир Кобець, креативний директор AdPro: «В AdPro завжди приділяли увагу соціальним ініціативам. Тож, окрім бажання змінювати світ, ми маємо досвід у реалізації благодійних проектів. Та коли з'явилася ідея зробити справді велику і дуже корисну кампанію, ми зрозуміли, що без допомоги такого друга, як ЮНІСЕФ, не впораємося. А ідея, власне, проста: замінити добром негатив у житті дітей. Адже якщо одні дорослі виявилися «поганими», потрібно якомога швидше показати, що є «хороші». Для цього було створено спеціальний сайт. Кожен його відвідувач може долучитися до ініціативи та залишити своє повідомлення з добрими словами. Всі послання ми конвертуємо  в певний об'єм «доброго» повітря, яким наповнимо повітряні кульки та подаруємо їх дітям. Це той випадок, коли внесок кожного має значення, адже ці діти - наше майбутнє».

 

До ініціативи долучився найбільший авторитетний ресурс для жінок  tochka.net.

 

Про ЮНІСЕФ: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей. Фонд працює у понад 190 країнах світу заради захисту й підтримки дітей з моменту їхнього народження і до початку дорослого життя. Програми Фонду фінансуються з добровільних внесків фізичних осіб, компаній, закладів та урядів. Представництво Фонду в Україні відкрито 1997 року. Більше інформації: www.unicef.org/ukraine. Приєднуйтеся до нас у Twitter, Facebook та ВКонтакте.

 

Прес-служба каналу «1+1»


 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба каналу «1+1»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1752
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду