18 Грудня 2014

«Хоробрі серця» покажуть воїнів, які стали легендами АТО

У неділю 21 грудня в ефір вийде підсумковий випуск «Хоробрих сердець». Він буде присвячений як легендарним, так і невідомим донині подвигам українських бійців під час війни на сході України. Початок «Хоробрих сердець» - о 21:15.

«Рік, що минає, опишуть у підручниках з історії як рік війни між Росією та Україною. Ця війна підла і братовбивча. Але якщо і є хоч щось світле в цьому жорстокому кровопролитті - то саме справжні герої. Їм ми присвячуємо цей випуск», - говорить ведучий «Хоробрих сердець» Ахтем Сеітаблаєв.

До студії прийдуть одразу троє «кіборгів» з донецького аеропорту. Вони розкажуть, як влітку українські військові втратили село Піски - надзвичайно важливу стратегічну базу поблизу аеропорту. Але «кіборг» з позивним «Адамич» і його побратими лише на 3-х танках знову ринулися в бій і разом з іншими військовими відбили населений пункт у бойовиків. Нині Піски - єдиний острівець, який пов'язує захисників донецького аеропорту з територіями, що контролюються українською армією.

Також «Хоробрі серця» розкажуть про подвиг Олександра Анищенка, командира групи бійців спецпідрозділу «Альфа». Під час Євромайдану він відмовився стріляти у мирних людей. Олександр героїчно загинув на сході України, коли його група потрапила під обстріл бойовиків. Звання героя за здійснений подвиг йому так і не було присвоєно.

Ще одним героєм випуску стане медик-волонтер, якого називають «Янгол війни». Армен Нікогосян врятував життя сотням захисників України. У зоні АТО він не носить ані каску, ані бронежилет. Навіть у сепаратистів до цього хірурга особливе ставлення - вони охоче пускають його «жовто-блакитний» реанімобіль на свою територію. Армен Нікогосян прийде до студії «Хоробрих сердець» і сам розкаже свою неймовірну історію.

Нагадаємо, команда «Хоробрих сердець» також прагне допомогти українським військовим. З цією метою було оголошено збір коштів на реанімобілі, яких зараз дуже не вистачає на передовій.

Першу «лікарню на колесах» проект передав у зону АТО ще восени. У підсумковому випуску на схід України відправиться нова партія реанімобілей. Ці машини були придбані та оснащені медичним обладнанням завдяки благодійним внескам небайдужих глядачів, а також аукціону, в якому взяли участь відомі українці.

Прес-служба каналу «1+1»

Прес-служба каналу «1+1»