Суд скасував ухвалу про заборону розкодування «Зеонбудом» цифрових каналів

Суд скасував ухвалу про заборону розкодування «Зеонбудом» цифрових каналів

12 Вересня 2014
5303
12 Вересня 2014
06:59

Суд скасував ухвалу про заборону розкодування «Зеонбудом» цифрових каналів

5303
Суд скасував ухвалу про заборону розкодування «Зеонбудом» цифрових каналів
Суд скасував ухвалу про заборону розкодування «Зеонбудом» цифрових каналів

9 вересня суд скасував свою ухвалу, якою забороняв провайдеру чотирьох загальнонаціональних мультиплексів «Зеонбуд» здійснювати дії з розкодування сигналу цифрових ефірних телеканалів. Про це на засіданні Нацради 11 вересня повідомив заступник голови Нацради Григорій Шверк.

 

Він нагадав, що до суду з позовом проти «Зеонбуду» з вимогою заборонити цій компанії розкодовувати сигнал цифрових ефірних телеканалів звернулося ТОВ «Тотвельд» (телеканал Xsport). У серпні Господарський суд міста Києва прийняв ухвалу на забезпечення позову і заборонив «Зеонбуду» здійснювати будь-які дії з розкодування.

 

Нацрада вступила в процес як третя сторона й оскаржила ухвалу. «9 вересня ухвалу була скасовано. Відповідно, всі обмеження для розкодування «Зеонбудом» цифрових телеканалів було знято», - повідомив пан Шверк.

 

Нагадаємо, що 17 липня Нацрада зобов'язала «Зеонбуд» протягом місяця розкодувати сигнал цифрового ефірного телебачення і забезпечити виконання умов ліцензій телеканалів щодо розповсюдження програм у відкритому вигляді. Протягом місяця цього не відбулося. Відтак, 21 серпня Нацрада оголосила попередження «Зеонбуду» за невиконання рішення і дала два тижні на виправлення порушень (тобто розкодування).

 

«Зеонбуд» просив Нацраду відтермінувати розкодування до 1 січня 2015 року. Він посилався на те, що не всі канали надали письмове підтвердження про те, що не заперечують проти розповсюдження їхніх програм у відкритому вигляді. За даними «Зеонбуду», ТОВ «Тотвельд» (канал Xsport) категорично заперечив проти розкодування, тому що тоді канал Xsport виявиться відкритим на супутнику, через який «Зеонбуд» доставляє сигнал до своїх передавачів, і цим вийде за межі території України та порушить умови авторських і суміжних прав на придбаний ним контент.

 

10 вересня «Зеонбуд» частково виконав рішення Нацради - розкодував 16 телеканалів: НТН, Новий канал, СТБ, ТЕТ, Tonis, Перший національний, «Україна», «Мега», М1, К1, «Інтер», «1+1», ICTV, 5 канал, «2+2», БТБ. За інформацією члена Нацради Олега Черниша, 11 вересня «Зеонбуд» також відкрив доступ до телеканалу «Голдберрі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5303
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду