На Майдані Незалежності побили оператора 5-го каналу та погрожували журналісту СТБ (+ВІДЕО)

На Майдані Незалежності побили оператора 5-го каналу та погрожували журналісту СТБ (+ВІДЕО)

2 Липня 2014
5311

На Майдані Незалежності побили оператора 5-го каналу та погрожували журналісту СТБ (+ВІДЕО)

5311
На Майдані Незалежності побили оператора 5-го каналу та погрожували журналісту СТБ (+ВІДЕО)
На Майдані Незалежності побили оператора 5-го каналу та погрожували журналісту СТБ (+ВІДЕО)

2 липня в Києві на Майдані Незалежності зазнала нападу знімальна група 5-го каналу, унаслідок чого постраждав оператор. Про це повідомляють відділ зв'язків з громадськістю УМВС України в Києві та журналісти 5-го каналу.

 

За даними знімальної групи, журналісти проводили зйомку з метою з'ясувати, чи безпечні зараз барикади на вулиці Городецького. «Невідомі намагалися завадити зйомкам біля барикади на вулиці Городецького, мотивуючи це небажанням показувати власні обличчя на камеру, а також недовірою до роботи преси. Четверо людей у камуфляжі вимагали стерти відзнятий матеріал. Коли оператор відмовився це зробити - застосували силу. Крім того, під час інциденту лунали погрози в бік знімальної групи СТБ», - йдеться в сюжеті 5-го каналу.

 

 

 

Як повідомляє міліція з посиланням на потерпілих, близько 13:00 знімальна група прибула на майдан Незалежності для проведення зйомок за редакційним завданням. «Під час роботи до журналістів підійшли невідомі та почали вимагати припинення зйомок та видалення відзнятого відео, погрожуючи при цьому фізичною розправою. На відмову оператора вимкнути камеру, один з чоловіків наніс йому удар в область живота. Після цього невідомі втекли», - йдеться в повідомленні міліції.

 

Правоохоронці прийняли відповідні заяви від співробітників телеканалу. Вживаються заходи для встановлення всіх обставин події. Інформацію внесено до Єдиного обліку Шевченківського райуправління.

 

Це вже не перший випадок переслідування журналістів, які намагаються вести зйомки на Майдані та поблизу Європейської площі після завершення масових акцій протесту.

 

20 червня представники Самооборони, штаб яких розташовано в «Українському домі», грубо вигнали з приміщення знімальну групу «Фактів тижня» каналу ICTV та вилучили у них відзнятий матеріал. Прокуратура Шевченківського району та міліція почали досудове розслідування за фактом перешкоджання журналістам проводити відеозйомку.

 

31 травня в Києві з Майдану Незалежності виганяли журналістів, які прийшли висвітлювати суботник - прибирання барикад. Зокрема, на журналіста «Громадського ТБ» Богдана Кутєпова накинулася жінка, яка кричала, що ніхто Майдан не розжене. Невідомий чоловік затуляв стрімеру камеру, не давав знімати. Чоловік з оголеним торсом, нецензурно висловлюючись, вимагав від пана Кутєпова забрати камеру.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5311
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наконец-то
3591 дн. тому
Ахах))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду