На Луганщині сепаратисти викрали журналістів «Сердитой газеты» та пограбували редакцію

На Луганщині сепаратисти викрали журналістів «Сердитой газеты» та пограбували редакцію

9 Червня 2014
2771

На Луганщині сепаратисти викрали журналістів «Сердитой газеты» та пограбували редакцію

2771
На Луганщині сепаратисти викрали журналістів «Сердитой газеты» та пограбували редакцію
На Луганщині сепаратисти викрали журналістів «Сердитой газеты» та пограбували редакцію

У Рубіжному на Луганщині жорстоко побито фотографа «Сердитой газеты» Євгена Сердюкова. Також внаслідок викрадення сепаратистами постраждав його батько, член громадської редколегії й автор видання Василь Сердюков. Про це у коментарях «Детектор медіа» розповів головний редактор «Сердитой газеты» Сергій Сорокін.

 

За словами пана Сорокіна, у Євгена Сердюкова - струс мозку, постійна блювота, від побоїв він «синьо-чорний». Фотокор перебуває у лікарні. Сердюков-старший, який теж зазнав побоїв, від шпиталізації відмовився.

 

У редакції сепаратисти викрали комп`ютери, мисливську рушницю й травматичну зброю, а також два автомобілі, один з яких згодом повернули.

 

Як розповів головний редактор, інцидент трапився 8 червня. «Євген Сердюков побачив, що у двір будинку, де він мешкає з дружиною, вриваються близько 30 озброєних чоловіків. Він зателефонував батькові, а  той звернувся до міліції. Однак там, посміюючись, сказали: "Ну, давайте, почекаємо, поки усі розійдуться, а тоді приїдемо й усе задокументуємо"», - каже Сергій Сорокін.

 

За його словами, Василь Сердюков сам рушив на допомогу сина. Його та Євгена Сердюка схопили бойовики та вивезли до приміщення Луганської облдержадміністрації. Там обох били, звинувачуючи редакцію в тому, що та однобоко висвітлює ситуацію у регіоні та виступає проти сепаратистів.

 

Сам головний редактор, засновник і видавець «Сердитой газеты» із таким трактуванням позицій видання категорично незгодний: «Звідки вони взяли це? Ми намагаємося подавати усі точки зору, звертаємося по коментарі й до прибічників політики Росії, пишемо й про представників Партії регіонів, хоча не всі співрозмовники сприймають журналістів видання позитивно».

 

Протримавши Сердюкових у полоні, сепаратисти відпустили їх, забравши майно редакції. Відповідаючи на запитання «Детектор медіа» щодо того чи звернулися журналісти до міліції, Сергій Сорокін розповів, що цього разу міліціонери прийшли самі. «Побитий Василь Сердюков не став розмовляти з ними. Я би вчинив так само - що це за реакція міліції на повідомлення, що бойовики зі зброєю захоплюють його сина?», - сказав пан Сорокін.

 

За його словами, у Луганській облдержадміністрації дивним чином выдреагували на повідомлення журналістів, що у них відібрали редакційну зброю. «Ми звернулися до облдержадміністрації зі скаргою про те, що з приміщення редакції забрали зброю. Нам повідомили, що повернуть її, як тільки ми надамо документи на неї. Коли Василь Сердюков їх приніс до облдержадміністрації, до нього вийшов Грачов, відібрав документи й вигнав його», - розповів редактор «Сердитой газеты».

 

У відділі зв’язків з громадськістю ГУМВС у Луганській області факт нападу на журналістів підтверджують та кажуть, що міліція на виклик приїздила: «Дійсно в ніч на 9 червня озброєні автоматичною зброєю люди насильно посадили Сердюкова Василя і його сина до авто й відвезли в захоплену будівлю облдержадміністрації. Зі слів пана Сердюкова, їх там тримали до 5-ї години ранку й потім відпустили. Крім того, Василь Михайлович розповів, що озброєні люди забрали у нього з дому автомат з патронами, два його автомобіля, а з редакції - комп'ютери. На місце події за викликом пана Сердюкова виїжджала слідчо-оперативна група Артемівського райвідділу ГУМВС України в Луганській області. Даний факт зареєстрований в Єдиному реєстрі досудових розслідувань».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2771
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду