Кандидат у Нацраду Тетяна Попова презентувала свій план діяльності

Кандидат у Нацраду Тетяна Попова презентувала свій план діяльності

21 Травня 2014
5579

Кандидат у Нацраду Тетяна Попова презентувала свій план діяльності

5579
Кандидат у Нацраду Тетяна Попова презентувала свій план діяльності
Кандидат у Нацраду Тетяна Попова презентувала свій план діяльності

Тетяна Попова, керівний партнер рекламної групи Мех і кандидат у Національну раду з питань телебачення і радіомовлення від Українського кризового медіацентру і громадською організації «Центр розвитку суспільства», презентувала свою кандидатську програму. Відповідний документ її помічник надіслала «Детектор медіа».

 

Свою діяльність у Нацраді пані Попова бачить через ряд необхідних дій:

 

1 . Контроль і захист інформаційного простору України від матеріалів, які несуть загрозу територіальній цілісності України або іншим чином порушують закони України.

2. Забезпечення прозорого та спрощеного процесу видачі ліцензій.

3. Відкритий доступ до інформації про медіа власників.

4. Адаптація роботи Нацради згідно Європейських стандартів.

5. Моніторинг регіональних та всеукраїнських ЗМІ.

6. Контроль за діяльністю ЗМІ в питаннях просування / поширення сепаратистських / терористичних мотивів, застосування санкцій до порушників в рамках повноважень.

7. Налагодження системи комунікації з глядачами і слухачами, впровадження платформи зворотнього зв'язку. Кожен має право подати скаргу на неякісну роботу ЗМІ щодо змісту програм.

8. Забезпечення чіткого дотримання рекламного законодавства.

9. Впровадження суспільного мовлення.

10. Активна співпраця з Комітетом з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України та прес-службами адміністративних структур.

11. Запровадження нових стандартів телерадіомовлення та сприяння ефективному використанню частотного ресурсу.

12. Сприяння розвитку національного телевізійного виробництва.

 

Тетяна Попова має 20-річний досвід роботи в галузі комунікацій, багато років була членом Всеукраїнської рекламної коаліції, у 2010 році була нагороджена премією «Слід у рекламі». Також вона є членом МАМІ, Українського кризового медіацентру та ВГО «Центр розвитку суспільства».

 

Нагадаємо, що загалом на чотири вакантні посади членів Нацради за квотою парламенту подалися 18 кандидатів. Після зняття з конкурсу двох кандидатур їх залишилося 16. Із них 12 отримали рекомендації профільного парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, троє - не отримали, а рекомендація комітету для Тетяни Попової - під питанням, оскільки подання від всеукраїнської громадської організації на неї було зроблено на день пізніше встановленого терміну, і свій висновок щодо неї даватиме юридичне управління Верховної Ради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5579
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду