«Інтер» закликає вжити всіх заходів задля безпеки журналістів у Криму

«Інтер» закликає вжити всіх заходів задля безпеки журналістів у Криму

8 Березня 2014
6193

«Інтер» закликає вжити всіх заходів задля безпеки журналістів у Криму

6193
«Інтер» закликає вжити всіх заходів задля безпеки журналістів у Криму
«Інтер» закликає вжити всіх заходів задля безпеки журналістів у Криму

«Інтер» глибоко обурений фактами нападу на журналістів, що працюють в Криму та закликає всіх, хто має вплив на забезпечення правопорядку і законності на території Автономної республіки Крим, вжити всіх заходів для того, щоби представники ЗМІ могли безпечно виконувати свій професійний обов'язок. Про це йдеться в заяві керівника Inter Media Group Ганни Безлюдної та  голови правління телеканалу «Інтер» Єгора Бенкендорфа.

 

Текст заяви наводимо повністю:

 

Заява

 

«Увечері 7 березня на дві знімальні групи програми «Подробиці» телеканалу «Інтер» та інших журналістів, що виконують свої професійні обов'язки в Севастополі, було скоєно розбійний напад. Невідомі озброєні люди захопили і жорстоко побили кореспондентів і операторів, вилучили техніку та документи, на адресу журналістів та їх сімей звучали неприкриті погрози.

 

За свідченням постраждалих і очевидців, напад був навмисною провокацією , спрямованою проти журналістів. Крім цього, з моменту ускладнення соціально- політичної ситуації в Криму роботі журналістів регулярно перешкоджають невідомі, жорстко, із застосуванням насильства і зброї. Цілком імовірно, що подібні провокації можуть мати спланований характер.

 

«Інтер» глибоко обурений фактами нападу на журналістів, що працюють в Криму. Ми вважаємо перешкоджання їх роботі, а тим більше - з використанням зброї, фізичного тиску і погроз, абсолютно неприпустимим. Переконані, що силові провокації, націлені на журналістів, жодною мірою не сприяють врегулюванню соціально-політичної ситуації на півострові і в країні.

 

Ми закликаємо всіх, хто має вплив на забезпечення правопорядку і законності на території Автономної республіки Крим, вжити всіх заходів для того, щоби представники засобів масової інформації в регіоні могли безпечно виконувати свій професійний обов'язок. Нагадуємо також, що перешкоджання законній журналістській діяльності є грубим порушенням кримінального законодавства України і суперечить нормам міжнародного права в галузі прав і свобод людини.

 

Керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна

 

Голова правління телеканалу «Інтер» Єгор Бенкендорф»

 

Як повідомляла «Детектор медіа», на кореспондентів «Інтера» Андрія Цаплієнка, Олену Механік, двох операторів каналу, грецького журналіста Костаса Онісенка й водія авто, який перевозив їх, напали 7 березня. Це сталося після того, як журналісти намагалися відвезти травмованого силовиками оператора до лікарні. Він постраждав під час зачистки журналістів, знімальних груп та активістів біля військової частини №2355 у Козачій балці Севастополя.

 

Силовики влаштували погоню за журналістами. Коли їм вдалося зупинити авто, перекривши трасу, вони застосували силу до всіх чоловіків у машині. Невідомі стріляли у повітря й погрожували журналістам, знищили техніку «Інтера» та  відібрали документи, наголосивши, що тепер знають домашні адреси представників ЗМІ. Після побиття журналістам  дозволили поїхати до лікарні швидкої допомоги у Севастополі на цьому ж авто.

 

До генерального прокурора України Олега Махніцького з відкритим листом щодо нападу у Севастополі на знімальну групу телеканалу «Інтер» та їхніх колег звернувся директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак. У ньому він просить невідкладно вжити заходів щодо виявлення і покарання усіх, хто посягнув на життя і здоров'я журналістів у Криму та  поінформувати про це українську і зарубіжну громадськість.

 

«Телекртика»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6193
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду