Беркутівці кинули гранату в обличчя фотографу. Ще двох фотографів міліціонери надзвичайно жорстоко побили

4 Лютого 2014
15033

Беркутівці кинули гранату в обличчя фотографу. Ще двох фотографів міліціонери надзвичайно жорстоко побили

15033
Беркутівці кинули гранату в обличчя фотографу. Ще двох фотографів міліціонери надзвичайно жорстоко побили

22 січня  в обличчя фотографа з Києва Ігоря Демченка з дистанції кількох метрів влучила світло-шумова граната. Про це йдеться у інтерв'ю фотографа автору   «Української правди» Тетяні Огарковій.

 

У інтерв'ю постраждалий журналіст розповів, що 22 січня після атаки «Беркуту» він, пред'явивши посвідчення, пройшов у тил силовиків і почав знімати події з боку правоохоронців. Ігор Демченко працював при цьому без захисних засобів: не мав каски, маски, без зброї.

 

Коли фотограф знімав, як спецназівці кидали камінням у протестувальників, у нього з дистанції кількох метрів влучила світло-шумова граната. Постраждалий зазначає, що у йому в обличчя жбурнули гранату навмисно, аби припинити зйомку. Температура під час вибуху була такою, що окуляри розплавилися і скло затекло в ліве око. Присутні на місці колеги-телевізійники зняли на камеру, як постраждалого доправили до карети «швидкої допомоги».

 

Розповідь київського фотографа Ігоря Демченка зняв французький канал I-télé (репортаж Леа Барракко та Александра Монкайо) 

 

«Ігорю за п'ятдесят, він журналіст-фотограф, колишній ліквідатор аварії на ЧАЕС», - пише журналістка Тетяна Огаркова.  

 

«Я живий свідок того, що вони цілять у журналістів, у простих свідків їхніх злочинів», - заявив фотокор в інтерв'ю «Українській правді».

 

Як пише Тетяна Огаркова, у Ігоря Демченка сильно пошкоджена ліва зіниця, постраждалий може втратити око. Також через запалення є ризик того, що фотограф і зовсім втратить зір.

 

Також у ніч з 22 на 23 січня у Києві було затримано фотографа Ігоря Кобзаря, який є активістом Автомайдану. Про це повідомила його подруга Анастасія Губич.

 

Пан Кобзар фотографує для видань, що займаються мото-тематикою, на Євромайдані працював фрілансером. Його затримали вранці 23 січня на вулиці Щорса у Києві разом з іншими активістами Автомайдану. Ігоря Кобзаря забрали до відділку міліції та жорстоко побили.  Наразі через побої правоохоронців він знаходиться у лікарні.

 

За словами пані Губич, минулого тижня Дарницький суд Києва визначив Ігорю Кобзарю запобіжний захід у формі двох місяці утримання під вартою. 6 січня в Апеляційному суді Києва відбудеться розгляд апеляції про обрання запобіжного заходу.

 

Нагадаємо, 22 грудня у Києві затримали Львівського фотографа Мар`яна Гавриліва, коли він знімав сутички на вул. Грушевського. Разом з багатьма іншими учасниками протестів, фотографа силоміць затягли за шеренги силовиків. Його кинули в автозак, побили і відібрали телефон. Через тяжкість отриманих пошкоджень під час відбування арешту Мар'ян Гаврилів був доправлений до лікарні.

 

Через жорстоке побиття беркутівцями Мар'яну Гавриліву потрібна операція

 

Наразі він має струс мозку середнього ступеню тяжкості та відкритий перелом носу. Пан Гаврилів зараз знаходиться в лікарні швидкої допомоги в Києві в спеціальних палатах разом з іншими ув'язненими.

 

Як писала «Детектор медіа», 24 січня Оболонський суд міста Києва  виніс рішення про арешт Львівськго фотографа Мар`яна Гавриліва  на два місяці. 5 лютого о 15.00 в Апеляційному суді Києва відбудеться розгляд апеляції про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту на два місяці.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду