Стогнію погрожують через сюжет «Надзвичайних новин» про ДТП на Дніпропетровщині

Стогнію погрожують через сюжет «Надзвичайних новин» про ДТП на Дніпропетровщині

19 Січня 2014
22794

Стогнію погрожують через сюжет «Надзвичайних новин» про ДТП на Дніпропетровщині

22794
Стогнію погрожують через сюжет «Надзвичайних новин» про ДТП на Дніпропетровщині
Стогнію погрожують через сюжет «Надзвичайних новин» про ДТП на Дніпропетровщині

Телеведучий, автор програми «Надзвичайні новини» на каналі ICTV Костянтин Стогній отримує дзвінки із погрозами через сюжет про ДТП. Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook за півгодини до початку програми 18 січня, наголосивши, що не зніме сюжет із випуску.

 

«Суд відпускає дівчину, яка збила на пішохідному переході на смерть фігуристку і хлопця, що на все життя залишився інвалідом, - розповів  Костянтин Стогній напередодні. -  Ми готуємо сюжет і в прокуратурі наполягаємо на перегляді справи. Одна експертиза показує, що порушниця не вживала спиртного. Інша - що була п'яною... Дивимося справи її адвоката - там повно таких справ. І всі клієнти при очевидній винуватості раптом стають "не винні". Іноді знаходяться, щоправда, й винні -  невстановлені особи і навіть... собака! Через півгодини ефір у цій справі. Почалися дзвінки "заклятих друзів". Про всяк випадок виставляю це на загал, щоби "дзвонарі" зрозуміли - назад дороги немає! Я вже не можу це зняти після публікації на своїй сторінці».

 

Сюжет про ДТП на Дніпропетровщині вийшов у підскумковому випуску «Надзвичайних новин» 18 січня. У ньому йдеться про інцидент зі смертельним наслідком, що стався 18 жовтні 2009 року на Дніпропетровщині. Загинула 22-річна фігуристка Радміла Тігієва, а її друг-спортсмен внаслідок наїзду авто став інвалідом. Винуватиця ДТП, теж молода дівчина, Катерина Алексєєва була знайомою загиблих і разом з ними брала участь у застіллі у сільській місцевості. За словами очевидців, вона у нетверезому стані серед ночі сіла за кермо і збила двох людей.

 

 

 

    Мати загиблої Радміли Тігієвої наполягає на справдедливому покаранні для винних у злочині

 

Як розповіли автори сюжету, порушену проти пані Алєксєєвої кримінальну справу закрили - винним виявився пішохід, який нібито з`явився тієї ночі на її шляху. Самі ж очевидці інциденту, з якими спілкувалися журналісти, кажуть, що їм про цього пішохода невідомо. Нині рослідування цієї кримінальної справи поновлено, а Дніпропетровська обласна прокуратура проводить перевірку дій слідчого, повідомляється у сюжеті «Надзвичайних новин». Також журналісти наводять приклади подібних закритих справ цього слідчого, у яких учасники ДТП - здебільшого, чиновники - виявлялися не винними. 

 

Сама Катерина Алексєєва від зйомок у сюжеті відмовилася, «аби не провокувати негативні емоції потерпілих». У телефонному коментарі  «Надзвичайних новинах» вона пояснила що для неї це «дуже тяжка» ситуація, і вона готова зробити для рідних Радміли Тігієвої все можливе. 

 

«Детектор медіа» 

Фото - http://genshtab.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22794
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Днепровец
3753 дн. тому
А что Днепр есть Днепр? Тут уже 4 года одни донецкие
Сергей
3753 дн. тому
Молодцы журналисты. Кроме них оказалось что за людей и заступиться то некому. А предыдущего коментатора чето не понял. Стогнию молчать надо было об этом? Или в сотый раз назвать фамилии тех " кто всем известен". Вы с такой логикой да на майдан лучше
ПростоЯ
3753 дн. тому
Вот удивил! Костя! Разуй глаза! Да таких случаев - тысячи! Даже среди людей, чьи фамилии на слуху. Тебе назвать примеры ДТП со смертельным исходом с известными людьми за последние пару лет, из которых они вышли "сухими из воды" или ты сам знаешь эти фамилии?
Ник
3753 дн. тому
А. что здесь говорить: Днепр есть Днепр!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду