Макс Левін написав заяву у міліцію на «беркутівців», яких не хвилює, що вони б’ють журналіста

Макс Левін написав заяву у міліцію на «беркутівців», яких не хвилює, що вони б’ють журналіста

14 Січня 2014
4926

Макс Левін написав заяву у міліцію на «беркутівців», яких не хвилює, що вони б’ють журналіста

4926
Макс Левін написав заяву у міліцію на «беркутівців», яких не хвилює, що вони б’ють журналіста
Макс Левін написав заяву у міліцію на «беркутівців», яких не хвилює, що вони б’ють журналіста

Фотокореспондент інтернет-видання LB.ua Максим Левін написав заяву в міліцію щодо застосування до нього сили бійцями спецпідрозділу «Беркут» 10 січня. Цього дня журналіст висвітлював події біля Києво-Святошинського райсуду після винесення вироку «васильківським терористам», виконуючи редакційне завдання і свої журналістські обов'язки. Про рішення фотокореспондента звернутись до міліції повідомляє LB.ua.

 

Макс Левін подав заяву на ім'я начальника Святошинського РУ ГУ МВС у Києві полковника міліції Гладука Ю.Т. Фотокореспондент був присутній 10 січня під час подій біля будівлі Києво-Святошинського райсуду, коли сталися зіткнення протестувальників проти вироку «васильківським терористам» і правоохоронцями.

 

«Приблизно о 19.00 співробітники спецпідрозділу "Беркут" почали силове розблокування виїзду з суду з метою забезпечити вільний проїзд автозаку із засудженими. Між міліцією та мітингувальниками сталися зіткнення і бійка. Після проїзду автозаку міліція почала відступати вглиб вулиці Мельниченка, а мітингувальники йшли за нею. Я фіксував те, що відбувається за допомогою фотокамери Nikon D800, об'єктива Nikon 24 mm t 2,8 і спалахи Canon Speedlight 580 EXII», - повідомив у своїй заяві пан Левін.

 

Коли співробітники міліції контратакували мітингувальників, використовуючи засоби спецзахисту - гумові кийки та металеві щити, Максим Левін, за його словами, продовжував фіксувати все, що відбуватиметься, перебуваючи в стороні від лінії конфлікту на відстані близько 5-10 метрів. Після атаки «Беркута» мітингувальники почали тікати, спецпризначенці їх наздоганяли і били. Фотокореспондент LB.ua фіксував події на камеру.

 

«Продовжуючи фіксувати фотокамерою, я теж рухався назад - у бік мітингувальників, що втікали, опинившись серед співробітників міліції. Свідком нижче зазначених подій був фотокореспондент видання "Цензор.НЕТ" Олексій Чернишов, який також постраждав від рук та спецзасобів міліції», - написав Макс Левін.

 

«У якийсь момент на мене напав один співробітник "Беркута" і почав бити кийком в область ніг. Я прокричав: "Я - журналіст". До нього приєдналися ще два або три співробітника "Беркута" і також били мене гумовими кийками та ногами в області ноги і тулуба. Я прокричав ще кілька разів "Я - журналіст". На що отримав відповідь в нецензурній формі: "Нас це не хвилює"», - заявив  фотокореспондент інтернет-видання LB.ua.

 

«Через, приблизно, хвилину побиття припинилося, і я продовжив рухатися в напрямку "від міліції", продовжуючи фотографувати те, як "Беркут" б'є людей, яких наздогнав. Це побачив один з співробітник "Беркута" і завдав точного удару гумовим кийком по моїй камері. В результаті цього удару пошкоджений і втратив працездатність спалах Canon Speedlight 580 EXII. В результаті ударів співробітниками "Беркута" мені нанесені тілесні ушкодження в області ніг», - йдеться у заяві Максима Левіна.

 

Після цього, за словами фотокореспондента, він звернувся за медичною допомогою до лікарів «швидкої». пІСЛЯ огляду журналіст від госпіталізації відмовився. Макс Левін також зазначив, що не зможе упізнати тех., хто його бив через те, що спецпризначенці були у масках і не мали індивідуальних розпізнавальних знаків.

 

Згідно із заявою Макса Левіна, «Беркут» завдав йому тілесні ушкодження, матеріальні збитки, розмір яких поки не встановлено, і перешкоджав журналістській діяльності, що підпадає під дію ст.171 ККУ.

 

Заяву прийняв черговий оперуповноважений майор Лях Н.В.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 10 січня під Києво-Святошинським судом відбулась бійка між пікетувальниками і «Беркутом», під час якої зазнали значних травм журналісти Олексій Чернишов та Максим Левін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4926
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду