Канал «24» повідомляє, що журналістів та операторів викликають на допити до МВС і Генпрокуратури

Канал «24» повідомляє, що журналістів та операторів викликають на допити до МВС і Генпрокуратури

11 Грудня 2013
14033

Канал «24» повідомляє, що журналістів та операторів викликають на допити до МВС і Генпрокуратури

14033
Канал «24» повідомляє, що журналістів та операторів викликають на допити до МВС і Генпрокуратури
Канал «24» повідомляє, що журналістів та операторів викликають на допити до МВС і Генпрокуратури

Телеканал «24» занепокоєний вимогами Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ терміново надати інформацію про журналістів та операторів телеканалу, які висвітлювали події 30 листопада та 1 грудня у Києві, а також їх матеріали. Про це повідомляє прес-служба «24»

 

Як йдеться у повідомленні головного слідчого управління ГУ МВС у місті Києві, слідчі дії проводяться у межах розслідування кримінального провадження щодо подій 1 грудня під час захоплення будівлі КМДА.

 

«Як встановлено під час досудового розслідування, очевидцями вказаних подій були журналісти та оператори різних каналів, які виконували свої професійні обов'язки з використанням відеозапису та фотозйомки», - йдеться у повідомленні МВС.

 

Правоохоронці просять канал «24» повідомити анкетні данні журналістів, щоб допитати їх у якості свідків. Також вони просять повідомити анкетні дані осіб, у яких канал «24» брав  інтерв'ю щодо подій коло КМДА, у тому числі - й під час прямих ефірів, щоб теж допитати їх у якості свідків. Цю інформацію ГПУ та МВС просять надати у найкоротший термін у зв'язку зі суспільним резонансом.

 

Канал «24» повідомляє, що відмовився надавати таку інформацію на вимогу ГУ МВС.

 

Після цього сьогодні, 11 грудня, надійшла повістка про виклик генерального директора телеканалу новин «24» Романа Андрейка на допит до Генпрокуратури.

 

 

«Цим подіям передувала вимога до всіх співробітників телеканалу «24», які висвітлювали події 30 листопада і 1 грудня, з'явитися на допит. Вимога була озвучена в телефонному режимі, без документарного оформлення, а її виконання загрожувало зривом виробничого процесу в редакції, оскільки в зазначені дні практично всі журналісти і оператори редакції були задіяні у висвітленні подій», - звертає увагу прес-служба каналу.

 

Телеканал вбачає в таких діях ознаки тиску і перешкоджання журналістам виконувати свої професійні обов'язки, тому звертається до Комітету з питань свободи слова та інформації з проханням розглянути дії правоохоронних органів та надати їм належну оцінку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14033
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Злой
3784 дн. тому
Серега из Ялты. Не вздумай ходить к психиатру и биться головой как тебе тут советуют. А то станешь таким же дебилом как эти коментаторы и советчики. Им уже хорошо.
фыва
3790 дн. тому
За референдум активно выступает ПеНиС-Петр Николаевич Симоненка
Alex
3790 дн. тому
Причем тут "Свобода"? В чем преступность их действий? О каких "оранжевых" речь? Какие неонацисты? Сергей из..., ты о чем вообще? Кто тебе так мозг промыл, что вообще из головы его нахрен вымыл?
Aleks Odessa
3790 дн. тому
Сергей из Ялты сходи к психиатру
Паша
3790 дн. тому
Не думал раньше что 24 - честный канал.Всем Вам респект и уважуха!!!Думаю что телезрителей прибавилось у Вас в разы.Молодцы!!!
Александрович
3790 дн. тому
Сережа уебись головой в дуба и почуствуеш как у тебя все хорошо станет налаживатся
Дед
3790 дн. тому
Да ПОШЕЛ ТЫ ЧМО На...Й!...
lol
3790 дн. тому
тролль ты росейский
Сергею из...
3790 дн. тому
Иди ты на *рен!
Сергей из Ялты
3790 дн. тому
2 X 2 = 4! Только народ может решать будущее страны! Проведём референдум о вступлении в Таможенный Союз! Неонацисты должны сидеть в тюрьме, а не в парламенте! Добьёмся полной огласки и осуждения преступных действий ВО «Свобода»! Закон – один для всех! Не потерпим VIPендрёж ворЮльки! Восстановим объективность украинских СМИ, 90% которых сейчас поддерживают «оранжевую» оппозицию! Долой ПОМАСРАНЧЕВЫЙ отстой!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду