У Херсоні вдруге напали на журналіста, першу справу про побиття якого закрив слідчий

3 Липня 2013
6207

У Херсоні вдруге напали на журналіста, першу справу про побиття якого закрив слідчий

6207
У Херсоні вдруге напали на журналіста, першу справу про побиття якого закрив слідчий

У Херсоні знову напали на журналіста Інформаційного агентства «Таврія ньюс», члена Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) Олександра Тарасова. В той самий час слідчі вже двічі закривали справу про перешкоджання його професійній діяльності за інцидентом, що мав місце 13 березня. Про це повідомляє НМПУ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 13 березня під час зйомок незаконного виселення багатодітної родини Сорокіних на журналістів ІА «Таврія ньюс» Олександра Тарасова та Валерія Миронюка напали невідомі особи, які штовхали журналістів, закривали об'єктив камери руками, а один із молодиків побив журналіста.

 

3 липня у Херсоні «молодики атлетичної  статури»  знову намагались висилити з квартири багатодітну родину Сорокіних. На місці інциденту перебував  журналіст Олександр Тарасов, який проводив зйомку, проте «молодики» перешкоджали роботі кореспондента.

 

«Люди в уніформі  хапали журналіста  за руку, закривали камеру мобільного телефону руками, погрожували фізичною розправою в разі, якщо журналіст не припинить зйомку. Вони  не допускали журналіста до місця зйомки. Один із охоронців почав зіштовхувати журналіста зі сходів, а потім  викрутив йому руку намагаючись вирвати мобільний телефон», - йдеться у повідомленні прес-служби НМПУ.

 

На місце пригоди прибула міліція, яка також почала заважати журналісту пройти до місця зйомок. За фактами інциденту 3 липня Олександр Тарасов написав заяву до Комсомольського райвідділу міліції Херсону. За заявою відкрито кримінальне провадження. Слідство  доручено слідчому Дар'ї Зубко.

 

Як йдеться у повідомленні прес-служби НМПУ, пані Зубко вже двічі  закривала справу про напад на журналістів, що мав місце 13 березня.  Комсомольським відділом міліції було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.171 КК України. Ведення слідчих дій було доручено слідчому Дар'ї Зубко, яка  цю справу закрила. Спочатку постанова про закриття кримінального провадження була скасована 16 квітня  заступником прокурора Херсонської області. Однак після нетривалого розслідування пані Зубко знову закрила справу. 30 травня Апеляційний суд Херсонської області скасував постанову про закриття кримінального провадження, як незаконну, та направив справу про нападу на журналістів до Комсомольського райвідділу міліції Херсона для продовження слідчих дій.

 

НМПУ вважає, що бездіяльність міліції  при розслідуванні попереднього нападу  на журналістів призвела до того, що напади почали носити системний характер. Враховуючи це, НМПУ вимагає від Міністра внутрішніх справ та Генерального прокурора України, взяти розслідування нападів на журналістів ІА «Таврія ньюс» Олександра Тарасова та Валерія Миронюка, під свій особистий контроль.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6207
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду