Комітет з питань свободи слова та інформації запрошує громадянське суспільство до обговорення законопроекту №0947 на етапі другого читання

17 Травня 2013
12860

Комітет з питань свободи слова та інформації запрошує громадянське суспільство до обговорення законопроекту №0947 на етапі другого читання

12860
Комітет з питань свободи слова та інформації запрошує громадянське суспільство до обговорення законопроекту №0947 на етапі другого читання

Учасники круглого столу «Актуальні проблеми застосування законодавства України про доступ до публічної інформації органами державної влади і місцевого самоврядування», який відбувся 26 лютого 2013 року, прийняли за його підсумками низку рекомендацій щодо шляхів подальшого забезпечення безумовного виконання вимог законів України «Про доступ до публічної інформації! Та «Про інформацію» (у новій редакції). Одним із висновків круглого столу була думка про необхідність усунення неузгодженості з принциповими положеннями зазначених законів низки інших законодавчих актів України. Саме на цьому наголошував при підбитті підсумків круглого столу голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, котрий запропонував продовжити розмову щодо цього вже у травні.

 

За час, що проминув після лютневого круглого столу, перспектива вирішення багатьох актуальних питань доступу до публічної інформації набрала практичних обрисів. На початку квітня ц. р. прийнятий ще торік у першому читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації» (реєстраційний номер №0947 від 12.12.2012 р.) було включено до порядку денного другої сесії Верховної Ради України сьомого скликання. Нагадаємо: зазначеним законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні порушення, Кримінального кодексу України, Цивільного кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та до 53 законів України.

 

Нині Комітет з питань свободи слова та інформації, як це й передбачено відповідною постановою Верховної Ради України, працює над внесенням запропонованих суб'єктами законодавчої ініціативи поправок до законопроекту №0947, внесеного свого часу Кабінетом Міністрів України. Запропоновані упродовж визначеного Регламентом терміну поправки занесено в Порівняльну таблицю законопроекту, робочий варіант якої Комітет пропонує нині увазі широкої громадськості. Наступним кроком стане експертне обговорення поправок до проекту Закону у формі круглого столу «Актуальні питання подальшого удосконалення законодавства України про доступ до публічної інформації», який відбудеться у приміщенні Верховної Ради України 27 травня 2013 року. З урахуванням результатів громадського обговорення та експертної оцінки Комітет розгляне поправки до законопроекту № 0947 у другому читанні на одному зі своїх червневих засідань.

 

Таким чином, увазі всіх зацікавлених пропонується Порівняльна таблиця (робочий варіант, .doc, 714 kb) до проекту Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12860
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду