Журналіст з Миколаєва має право написати заяву про перешкоджання журналістській діяльності – речник МВС

8 Квітня 2013
5968

Журналіст з Миколаєва має право написати заяву про перешкоджання журналістській діяльності – речник МВС

5968
Журналіст з Миколаєва має право написати заяву про перешкоджання журналістській діяльності – речник МВС

Речник МВС вважає, що за фактом інциденту у Миколаєві журналіст інформаційного агентства «Українська медіа група»  («УМГ»)  може заявити про перешкоджання журналістській діяльності, адже міліціонер не повинен був цікавитися, чому журналіст проводить фотозйомку у центрі міста.

 

Як повідомила «Детектор медіа», у Миколаєві співробітники міліції намагалися завадити журналісту інформаційного агентства «Українська медіа група» фотографувати  ремонт і перекриття доріг у центрі міста.

 

Речник МВС Володимир Поліщук у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що журналіст з Миколаєва має повне право написати заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

 

«Я переглянув відео цього інциденту, і, на мою думку, конфлікту там немає, а є прикре непорозуміння. Звичайно, міліціонер не повинен був цікавитися, чому журналіст фотографує ремонт дороги в центрі міста», - сказав Володимир Поліщук.

 

За його словами міністерство разом з громадськими організаціями розробили правоохоронцям методичні рекомендації як співпрацювати з журналістами, є наказ міністра МВС. «Але все ж такі випадки трапляються. Якщо миколаївський журналіст захоче, він може звернутися в наглядові інстанції, написати заяву про перешкоджання журналістській діяльності, і вона буде розглянута. Колись, 2005 року, коли я очолював прес-службу столичної міліції, трапився випадок, коли один міліціонер відбирав фотоапарат у фотокореспондента і хотів стерти знімки, на яких його сфотографували під час охорони громадського порядку, не усвідомлюючи, що не має права це робити. Тепер таких випадків практично немає», - зазначив речник МВС.

 

Нагадаємо, сайт «Преступность.нет», що належить інформаційному агентству «УМГ», повідомив, що коли кореспондент видання здійснював фотофіксацію ремонту доріг у центрі Миколаєва, до нього підійшли троє чоловіків і стали розпитувати, що саме він знімає. Невідомі не представились, але захотіли видалити зроблені фото.

 

Після цього до журналіста підійшло двоє співробітників міліції підполковник столичної міліції та капітан, співробітник «Беркуту», який представився Анатолієм Горбуновим. Він запропонував журналісту проїхати у відділок міліції, аби переглянути знімки, на яких могла бути зафіксована секретна інформація. Після цього на місце інциденту прибув керівник  ІА «Українська медіа група» Артем Дибленко.

 

Як пише видання, Анатолій Горбунов продовжував наводити аргументи, чому не можна робити фотозйомку в центрі міста, і навіть запідозрив журналіста у шпигунстві. Зрештою,  коли  правоохоронці  на уточнююче запитання відповіли, що не затримують кореспондента, інцидент був вичерпаний.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5968
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду