У міліції заявляють, що дозвіл на доступ до серверу «Цензор.нет» надав суд

28 Березня 2013
11668
28 Березня 2013
16:14

У міліції заявляють, що дозвіл на доступ до серверу «Цензор.нет» надав суд

11668
У міліції заявляють, що  дозвіл на доступ  до серверу «Цензор.нет» надав суд

Голосіївське РУ ГУ МВС України  у Києві заявляє, що інформація про те, що правоохоронці втручаються в діяльність інтернет-видання «Цензор.нет», не відповідає дійсності. Дозвіл на доступ до серверу ЗМІ дав суддя Голосіївського району. По це йдеться у відповіді міліції на запит «Детектор медіа».

 

За інформацією міліції, 25 лютого 2013 року Голосіївське РУ ГУ МВС України розпочало слідство у кримінальному провадженні за заявою судді Вищого господарського суду щодо погроз її життю та здоров'ю. У своїй заяві, як йдеться у коментарі,  суддя повідомила, що з початку 2012 року невідомі особи в інтернеті розміщують коментарі з серйозними погрозами на її адресу ( ч. 1 ст. 377 КК України - «Погроза або насильство щодо судді»).

 

18 березня за клопотанням слідчого Голосіївського райуправління міліції суддею Голосіївського району була винесена ухвала про тимчасовий доступ до речей і документів та надано дозвіл слідчому на доступ до серверу з встановленою ір-адресою.

 

«В подальшому, з метою виконання ухвали судді, було надано доручення оперативним працівникам Управління по боротьбі з кіберзлочинністю перевірити даний сервер з ір-адресою. Зазначимо, що під час проведення слідчих дій міліція діяла в рамках чинного законодавства, втручання в діяльність інтернет-сайту не було», - йдеться у повідомленні міліції.

 

Нагадаємо, 22 березня представники столичної міліції здійснили спробу отримати доступ до сервера інтернет-видання «Цензор.нет».

 

«Співробітники МВС прийшли в дата-центр і вимагають, щоб їх пустили в серверну», - йдеться на сайті у повідомленні за 22 березня.

 

Правоохоронці мотивували свої вимоги постановою по Єдиному реєстру досудових розслідувань № 12013110010002834 від 18 березня. Відповідного документу вони не пред'явили.

 

Через годину після публікації новини про цю подію на сайті «Цензор.нет» правоохоронці відмовились від своїх намірів. Міліціонери тільки зайшли до серверної і переконалися в наявності сервера, що відповідає ip-адресі, яка зазначена в постанові.

 

У коментарі «Детектор медіа», головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов розповів, що заступник начальника київського відділу по боротьбі з кіберзлочинністю Тимофій Ковалишин пояснив їм, чим викликаний інтерес до сервера «Цензор.нет».

 

«Він сказав, що якщо ми не дамо ip-адрес тих, хто написав коментарі в темі "Суддя господарського суду Жанна Олександрівна Бернацька своїм джипом Порше кайєн демонстративно і нагло не дає виїхати нікому з двору. Як боротися з такими виродками?", то вони будуть вимушені знову йти за сервером, щоб викачати з нього інформацію і віддавати експертам на розшифровку. Виявляється, суддя відкрила кримінальну справу, щоб міліція розібралася з тими, кому її машина заважає з двору виїхати!», - сказав головред.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11668
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Любов
4053 дн. тому
нема складу злочину у коментарі щодо судді..вона подала заяву про злочин. а міліція повинна її перевірити...правда, якби подав таку заяву звичайний громадянин, навряд чи так ревно виконували міліціянти вказівки закону...дуже і дуже сумніваюсь...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду