У квартирі журналістки «Українського тижня» Валерії Бурлакової пройшов обшук

У квартирі журналістки «Українського тижня» Валерії Бурлакової пройшов обшук

26 Вересня 2015
5352
26 Вересня 2015
16:13

У квартирі журналістки «Українського тижня» Валерії Бурлакової пройшов обшук

5352
У квартирі журналістки «Українського тижня» Валерії Бурлакової пройшов обшук
У квартирі журналістки «Українського тижня» Валерії Бурлакової пройшов обшук

У квартирі журналістки «Українського тижня», добровольця Валерії Бурлакової пройшов обшук. Про це повідомляється на сайті «Тиждень.ua».

 

Як повідомив у коментарі Детектор медіа головний редактор «Українького тижня» Дмитро Крапивенко, обшук проводився в межах слідчих дій проходили у справі про сутички під Верховною Радою 31 серпня. При цьому він наголосив,  що до інциденту Валерія Бурлакова не причетна і не була присутня 31 серпня біля будівлі Парламенту. «Слідчих цікавила не так Валерія, як можливість проведення обшуку у її квартирі. Жодних повісток чи викликів від слідчих їй не надходило. Ухвала суду про обшук складена на третю особу, яка тут не мешкає, а ордер на обшук квартирі було передано мамі Валеріїі», - сказав головний редактор.

 

 

Валерія Бурлакова у коментарі каналу «112 Україна» розповіла, що близько шостої ранку у двері її квартири потелефонували незнайомі чоловіки в касках бронежилетах та зі зброєю. За її словами, вони пояснювали, що прийшли до сусідів, однак їм треба відчинити двері. У відповідь журналістка повідомила, що не впустить невідомих до приїзду адвоката. Він прибув за дві години. Коли слідчі потрапили до квартири, за словами пані Бурлакової, вони не пред'явили їй жодних паперів і сказали не виходити з кімнати, доки тривають слідчі дії. 

 

«Вилучили чотири порожніх автоматних ріжки, вилучили ніж звичайний. І хотіли вилучити каску з Майдану, однак не вилучили, передумали», - розповіла журналістка. Оскаржувати слідчі дії, за її словами, вона не планує, оскільки хоче повернутися на Схід України і не бачить сенсу у зверненні до міліції.

 

Він відзначив, що слідчі під час проведення обшуку у квартирі журналістки влаштували розгардіяш і, за даними адвоката, припустилися окремих порушень.

 

Нагадаємо, з грудня 2014 року Валерія Бурлакова стала бійцем добровольчого загону «Карпатська січ», а нині є бійцем одного з підрозділів батальйону «Азов». За словами Дмитра Крапивенка, вона продовжує писати для «Українського тижня».  Під час висвітлення подій Революції Гідності Валерію Бурлакову було поранено осколком шумової гранати.

 

Сам пан Крапивенко інформував про перебіг подій, перебуваючи у будинку, де мешкає журналістка.

 

Розпочався обшук зранку, об 10:11  про це повідомив пан Крапивенко. У квартирі у цей час перебувала сама журналістка, її мама та боєць, разом із яким Валерія Бурлакова напередодні, 25 вересня, повернулася зі Сходу України. Пані Бурлакова повідомила про обшук на своїй сторінці у Facebookт та зазначила у відкритому доступі свою домашню адресу, і на місце інциденту прибули представники ЗМІ. 

 

 

 

 

Об 11:15 під квартирою журналістки сталася сутичка між активістами ВО «Свобода» та правоохоронцями. Так активісти відреагували на «категоричну відмову слідчих впустити в квартиру другого адвоката».

 

Об 11:39 слідчий МВС, який проводив обшук, повідомив, що жодних заборонених ордером речей у помешканні журналістки не знайдено.

 

 

 

Квартира після обшуку

 

Про завершення обшуку пан Крапивенко поінформував об 11:43. При цьому слідчий МВС відмовився від будь-яких коментарів редактору.

 

Як повідомляють користувачі Facebook, обшук у межах сліччих дій щодо інциденту 31 серпня пройшов сьогодні, 26 вересня, у щонайменше восьми квартирах, у тому числі, представників ВО Свобода.

 

Нагадаємо, 31 серпня після розгляду в сесійній залі депутатами змін до Конституції у частині децентралізації під стінами парламенту сталася сутичка між правоохоронцями і мітингувальниками. Один із них кинув у натовп гранату, внаслідок чого троє бійців Національної гвардії загинули, понад 150 людей постраждали. Ще один поранений під Парламентом боєць помер у центральному шпиталі МВС.

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Лісового та з сайту «Тиждень.ua»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5352
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
3290 дн. тому
Всё просто: журналисты теперь обязаны обслуживать новый режим
Михаил
3290 дн. тому
Порошенко основатель партии регионов и желания у него такие же, как у Януковича, создать диктатуру, чтобы можно было безнаказанно обворовывать Украину и украинский народ.. Все свободомыслящие люди и независимая пресса для него враги, отсюда и запрет на шоу Савика Шустера и преследование каналов ( 112 ) , журналистов и патриотов.. Люди которые говорят интересы Украины выше всего ему не нужны...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду