На Житомирщині напали на депутата-журналіста, який боровся проти незаконного видобутку бурштину

На Житомирщині напали на депутата-журналіста, який боровся проти незаконного видобутку бурштину

11 Липня 2015
2895

На Житомирщині напали на депутата-журналіста, який боровся проти незаконного видобутку бурштину

2895
На Житомирщині напали на депутата-журналіста, який боровся проти незаконного видобутку бурштину
На Житомирщині напали на депутата-журналіста, який боровся проти незаконного видобутку бурштину

Увечері 10 липня активіста, журналіста та депутата Олевської міської ради на Житомирщині Олександра Ніколайчука жорстоко побили невідомі. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Напад стався близько 20 години вечора у центрі м.Олевськ (Житомирська область).

 

«Я повернувся в Олевськ з Житомира, де був на нараді щодо незаконного видобутку бурштину у голови області Машковського. Було близько восьмої вечора. Йшов по центру Олевська, повз мене проїхав Форд Фієста та перегородив мені дорогу. Звідти вискочили троє людей. Один - з арматурою. Повалили та почали бити, найбільші травми - від арматури», - повідомив Олександр у телефонному коментарі «Радіо Свобода».

 

Наразі активіст перебуває у лікарні з струсом мозку, переломом руки та іншими травмами. Друзі вивезли його в медичний заклад в іншому місці, бо в Олевську лікарі побоялись його госпіталізувати, щоб і їм не помстилась місцева мафія.

 

 

Олександр Ніколайчук є помічником народного депутата Борислава Розенблата (фракція "Блок Петра Порошенка") та депутатом Олевської міської ради. Нещодавно він також брав участь у зйомці репортажу Дениса Казанського для програми «Схеми» про незаконний видобуток бурштину для «Радіо Свобода».

 

«Зломана рука, струс мозку, у двох місцях наклали шви. Вважаю це помстою. Після того як дав інтерв'ю Вам - я допоміг зробити ще близько 10 матеріалів про бурштин для інших загальнонаціональних ЗМІ. А ще - після заяви президента з вимогою припинити незаконний бізнес - бурштинова мафія з помпами виїхала з того лісу, що Ви показали у своєму матеріалі. Я впевнений, що це помста цих бандитів, за те, що я системно борюсь проти їхньої бурштинової мафії», - каже пан Ніколайчук.


Активіст написав заяву у міліцію. В УМВС України в Житомирській області 11 липня повідомили, що вже  розпочато кримінальне провадження.

 

«Близько 21.00 до міліції надійшло повідомлення про побиття на вулиці місцевого журналіста, помічника народного депутата. На місці події працювала слідчо-оперативна група Олевського РВ УМВС. Попередньо встановлено, що на одній з вулиць райцентру близько 20.30 троє невідомих побили 26-річного чоловіка. За попередніми висновками медиків у потерпілого закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійна рана волосяної частини голови та перелом мізинця лівої руки», - зазначили в міліції.

 

В УМВС також додали, що чоловіка було доставлено до районної лікарні, але після отримання першої медичної допомоги від госпіталізації він відмовився.

 

«Попередня кваліфікація події - ч.4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 1 ст.351 (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають відповідальність від штрафу до позбавлення волі до 7 років», - йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, у червні на Житомирщині під час зйомок сюжету телеканалу «Інтер» про незаконний видобуток бурштину невідомі в камуфляжі переслідували журналістів каналу.  У грудні минулого року на Рівненщині невідомі, що охороняють незаконний видобуток бурштину, напали на знімальну групу телеканалу ZIK.

 

У травні телеканал «Россия 24» у випуску новин подав в ефір вигаданий сюжет про те, що село Березове (Рівненська область) начебто вимагає «автономії».  Відео для сюжету було запозичено без доволу автора Інни Білецької із кількох матеріалів програми «Подробности» телеканалу «Інтер». У сюжетах українського каналу йшлося зовсім про інше -про  незаконний видобуток бурштину на Рівненщині.


«Детектор медіа»

Фото - «Радіо Свобода».


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2895
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду