На Сумщині невідомі спалили автівку головреда місцевої газети

На Сумщині невідомі спалили автівку головреда місцевої газети

25 Червня 2015
1884

На Сумщині невідомі спалили автівку головреда місцевої газети

1884
На Сумщині невідомі спалили автівку головреда місцевої газети
На Сумщині невідомі спалили автівку головреда місцевої газети

У ніч на 24 червня в м. Ромни Сумської області невідомі спалили автомобіль головного редактора газети "Новий погляд Роменщини" Софії Абдукадирової. Про це редактор повідомила на своїй сторінці у Facebook.

 

Пані Абдукадирова пов'язує інцидент з власною професійною діяльністю.

 

«Пов'язую цей випадок із своєю професійною (журналістською) діяльністю. Гадаю, що підпал відбувся не без участі правоохоронних органів. Адже напередодні самі співробітники міліції телефоном мені повідомили про те що о другій годині щось "готується" (підпал автівки - прим.). Виходить, що вони були в курсі справи»,- написала головред.

 

 

 

 

Вона повідомила, що нещодавно у газеті вийшла публікація під назвою «Кого "кришує" міліція». У наступній публікації в соціальній мережі Софія Абдукадирова заявила, що в місті Ромни процвітає корупція.

 

Пані Абдукадирова вважає, що підпалом машини правоохоронці прагнули змусити її замовкнути.

 

«Питання до міліції. Чому у нас люди, які перебувають у розшуку, спокійно ходять вулицями міста? Про такі факти можна писати безкінечно, що я і роблю на шпальтах газети. А сьогодні невдоволені добралися й до мене, намагаючись закрити рота підпалом моєї автівки. Впевнена, що справа "глуха". Тим паче, коли до неї причетні відповідні структури...», - написала вона.

 

Водночас 24 червня УМВС України в Сумській області повідомило, що згідно документації журналістка не є власником згорілого автомобіля. Документи і довіреності на право керувати автомобілем, зауважують в міліції, «оформлені на інших людей, які й досі не заявили про свої претензії».

 

«О третій годині ночі до міліції від чергового пожежної частини надійшло повідомлення про те, що на бульварі Шевченка, біля однієї з багатоповерхівок, сталося загоряння автомобіля ВАЗ-21099. Вогонь вдалося загасити, але він завдав транспортному засобу значних ушкоджень. Попри те, що власник до міліції на той час не з'явився, в міліції розпочали кримінальне провадження за ст. 194.ч.2 Кримінального кодексу України «Навмисне знищення або пошкодження майна», - йдеться у повідомленні.

 

Міліція не знайшла підтверджень інформації про те, що підпал автомобіля в Ромнах пов'язаний із професійною діяльністю журналістки.

 

«Вранці до міліції прийшла головний редактор місцевої газети і заявила, що підпал цього авто вона пов'язує зі своєю професійною діяльністю. Коли ж правоохоронці запропонували жінці дати письмові свідчення, вона пішла з міськвідділу», - зазначає міліція Сумщини.

 

Натомість Софія Абдукадирова пояснила, що автомобіль  придбано по генеральній довіреності на ім'я її чоловіка, але використовує авто вона, про що, як стверджує редактор, знає все м.Ромни.

 

Ввечері 24 червня вона написала також, що розмовляла з начальником Роменського міськвідділу міліції Віталієм Гринем, який пообіцяв їй залучити усі сили задля швидкого розслідування злочину.

 

Нагадаємо, у квітні в м. Ізмаїл (Одеська область) згорів автомобіль головного редактора місцевого сайту «Инфоречье» Станіслава Тугая. Це вже третя автівка пана Тугая, що пострадала аналогічним способом. Журналіст пов'язує інцидент із своєю професійною діяльністю. За його словами, міліціянти через спільних знайомих «попереджають» його про те, що якщо він не зупиниться, то підпали будуть і надалі продовжуватися.

 

«Детектор медіа»

Фото з сайту МВС України в Сумській області

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1884
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду