«Інтер» наполягає, що Нацрада має всі підстави для продовження його ліцензії

«Інтер» наполягає, що Нацрада має всі підстави для продовження його ліцензії

21 Травня 2015
2540

«Інтер» наполягає, що Нацрада має всі підстави для продовження його ліцензії

2540
«Інтер» наполягає, що Нацрада має всі підстави для продовження його ліцензії
«Інтер» наполягає, що Нацрада має всі підстави для продовження його ліцензії

Телеканал «Інтер» вважає, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має всі підстави для розгляду питання про продовження його ліцензії та розцінює дії представників партії «Народний фронт» як спробу дестабілізації ситуації навколо каналу і бажання зірвати прийняття рішення Нацради про продовження ліцензії. Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою каналу «Інтер».

 

Як писала «Детектор медіа», 21 травня Нацрада вирішила перенести на наступне засідання, 28 травня, розгляд питання про продовження «Інтеру» його ліцензії на аналогове ефірне мовлення на мережі УТ-3 (389 передавачів), строк дії якої спливає 1 липня, у зв'язку з тим, що напередодні засідання в Нацраду надійшло кілька депутатських звернень від представників партії «Народний фронт».

 

«Ми вважаємо, що у Нацради як у незалежного конституційного органу є і були всі підстави для розгляду питання про продовження ліцензії каналу «Інтер» і для ухвалення позитивного рішення з цього питання, - каже голова правління телеканалу «Інтер» Єгор Бенкендорф. - Телеканал «Інтер», і як юридична особа, і як телерадіоорганізація, відповідає усім вимогам чинного законодавства України. Немає будь-яких законних підстав для прийняття негативного рішення. І, таким чином, будь-які спекуляції на цю тему лежать не в законодавчій площині, а швидше в політичній».

 

Цю позицію поділяють і народні депутати Наталія Королевська, Юрій Мірошниченко та Юрій Павленко, представники «Опозиційного блоку», які на засіданні Нацради вони виступили на захист телеканалу «Інтер».

 

Нагадаємо, що 20 травня представники партії «Народний фронт» публічно виступили проти продовження ліцензії каналу «Інтер». Зокрема, Микола Княжицький заявив, що телеканал «Інтер» не має законних підстав для продовження ліцензії на мовлення через те, що всі засновники каналу «Інтер» є іноземними юридичними особами, що суперечить законодавству України. А крім того «Інтер», за його словами, отримував під час конкурсу ліцензію на 20 годин мовлення на добу, яка потім була без конкурсу розширена до 24 годин на добу.

 

Телеканал «Інтер» розцінив як прямий тиск на канал і непрямий тиск на Нацраду заяви представників партії «Народний фронт» і пов'язав це з тим, що в новинах «Інтера» виходять матеріали про корупцію в уряді. «Партія «Народний фронт» під надуманими приводами здійснює наступ на свободу слова в Україні, намагаючись реалізувати сценарій рейдерської атаки і незаконного захоплення першого за популярністю загальнонаціонального українського телеканалу», - заявив канал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2540
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду