Ігор Гужва заявив про побиття розповсюджувачів газети «Вести» – «Правий сектор» заперечує

Ігор Гужва заявив про побиття розповсюджувачів газети «Вести» – «Правий сектор» заперечує

9 Квітня 2015
2899

Ігор Гужва заявив про побиття розповсюджувачів газети «Вести» – «Правий сектор» заперечує

2899
За останні два дні активісти «Правого сектора» вилучили понад 500 кілограмів тиражу газети «Вести» і здали його в макулатуру
Ігор Гужва заявив про побиття розповсюджувачів газети «Вести» – «Правий сектор» заперечує
Ігор Гужва заявив про побиття розповсюджувачів газети «Вести» – «Правий сектор» заперечує

Керівник холдингу «Мультимедіа інвест груп» і головний редактор газети «Вести» Ігор Гужва заявив, що 9 квітня в Києві напали на розповсюджувачів газети «Вести». Про це повідомляє «Дуся».

 

«У четвер, 9 квітня, були здійснені напади на машини, які розвозили частину накладу київського випуску газети «Вести». Напади сталися біля станцій метро «Героїв Дніпра» і «Васильківська». В обох випадках сценарій був один і той же: машини з накладом були заблоковані двома автомобілями, з яких вийшли невідомі люди із символікою «Правого сектора» і незаконно вилучили тираж. При цьому біля станції метро «Васильківська» водій був побитий, нападники погрожували спалити його машину», - повідомив пан Гужва.

 

Медіахолдинг, до складу якого входить газета «Вести», розглядає цей інцидент як «сплановану провокацію, спрямовану на залякування редакції, помсту за її незалежну позицію». «Ми вважаємо даний напад посяганням на свободу слова, а також на право киян отримувати об'єктивну інформацію про ситуацію в країні», - заявив пан Гужва.

 

Ігор Гужва та колектив медіахолдингу закликають правоохоронні органи провести об'єктивне і неупереджене розслідування інциденту, знайти й покарати винних. Представники медіахолдингу кажуть, що вже звернулася в органи МВС з відповідними заявами і даними про номери автомобілів.

 

Про те, що активісти «Правого сектора» конфіскували частину накладу газети «Вести» і здали його в макулатуру, 9 квітня повідомили й низка ЗМІ. На сайті «Правого сектора» з'явилися відео, що підтверджують здавання газет у пункт прийому макулатури.

 

 

 

 

 

У коментарі «Дусі» прес-секретар «Правого сектора» Артем Скоропадський заявив: «Ніякого нападу прям страшного не було. Просто прийшли наші активісти і забрали весь наклад».

 

Відповідаючи на уточнюючі запитання про те, скільки було «акцій вилучення», чи були вони на станції метро «Васильківська», чи постраждав водій, пан Скоропадський повідомив, що акцій за останні два дні було три: «Насправді ми ще і вчора, виявляється, вилучали ці газети на «Голосіївській». Учора 40 кг, сьогодні майже 500, наскільки я зрозумів. Сьогодні акція була на двох станціях».

 

За його словами, на станції метро «Героїв Дніпра» наклад газети вилучали близько 10 активістів «Правого сектора». «Водій не постраждав. Самі подумайте, чи поліз би один водій на 10 правосеків? Тираж уже здали в макулатуру, на отримані гроші буде надрукована патріотична література, яку київська організація ПС буде поширювати у школах», - повідомив речник «Правого сектора».

 

На станції метро «Васильківська» теж наклад виручали близько 10 активістів «Правого сектора». На запитання про побиття водія пан Скоропадський відповів: «Заперечуємо. Нехай доведе, що його хтось бив».

 

На переконання «Правого сектора», вони провели акції «за об'єктивність і журналістські стандарти». «Єдине, що важливо для нас - що ми не за цензуру, а за журналістські стандарти і об'єктивність», - заявив Артем Скоропадський.

 

Нагадаємо, що Прокуратура міста Києва вже півроку добивається через суд припинення випуску газети «Вести» і журналу «Вести. Репортер» через публікацію низки статей, спрямованих на порушення територіальної цілісності України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2899
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду