Колегія Держкомтелерадіо визнала стан інформаційного простору Івано-Франківської області задовільним

Колегія Держкомтелерадіо визнала стан інформаційного простору Івано-Франківської області задовільним

24 Лютого 2015
3176

Колегія Держкомтелерадіо визнала стан інформаційного простору Івано-Франківської області задовільним

3176
Колегія Держкомтелерадіо визнала стан інформаційного простору Івано-Франківської області задовільним
Колегія Держкомтелерадіо визнала стан інформаційного простору Івано-Франківської області задовільним

Сьогодні, 24 лютого, колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення України  на своєму засіданні, на якому розглядався стан інформаційного простору Івано-Франківської області, визначила, що у регіоні створено належні умови для вільного та безперешкодного функціонування суб'єктів інформаційних відносин, професійної діяльності журналістів, задоволення інформаційних потреб населення та захисту конституційних прав громадян на інформацію. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Колегія також зазначила, що в області реалізуються заходи, спрямовані на забезпечення інформаційної безпеки, зокрема протидії негативному впливу російської пропаганди на формування суспільної думки. «Сепаратистські настрої не мають підтримки серед населення Івано-Франківщини. Вірогідність появи матеріалів такого характеру у місцевих друкованих ЗМІ та інтернет-ресурсах оцінюється як незначна», - повідомляє Держкомтелерадіо.

 

Зараз на території області зареєстровано 36 юридичних осіб, які володіють 51-єю ліцензією Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. У цифровому стандарті транслюються програми 32-х мовників (29 загальнонаціональних та 3 місцеві). Усі телерадіоорганізації на території області ведуть власне мовлення винятково державною мовою.

 

Івано-Франківська ОДТРК «Карпати» має 2 години 15 хвилин на добу ефірно-проводового радіомовлення. 24 години на добу мовить «Карпати-ФМ». Донедавна це була єдина ОДТРК, яка не мала власного телебачення. Два місяці тому розпочалося цифрове телевізійне мовлення ОДТРК «Карпати», яке зараз здійснюється 24 години на добу: 3 години ефіру заповнюються власним контентом, решта - це програми надані «Карпатам» безоплатно іншими державними мовниками.

 

Наразі існують технічні проблеми щодо покриття цифровим ефірним сигналом території Косівського, Верховинського, Рогатинського, Калуського, Городенківського та Снятинського районів. Колегія рекомендувала Івано-Франківській обласній державній адміністрації передбачити реалізацію невідкладних заходів щодо забезпечення покриття впевненим телерадіосигналом загальнонаціональних мовників тих районів, де такий сигнал відсутній.

 

В області зареєстровано 473 друковані засоби масової інформації місцевої сфери розповсюдження. Також інформацію про життя області поширюють більше двадцяти місцевих новинних інтернет-сайтів, серед яких найбільш рейтинговими є «Фirtka.if.ua», «Бліц-інфо», Galka.if.ua та інші.

 

До Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції внесено 63 суб'єкти, що працюють на території області. Найбільші з них - видавництва ТзОВ «Місто НВ», ТзОВ «Лілея НВ», «Нова Зоря» (Івано-Франківськ), ПАТ «Коломийська друкарня  ім. Шухевича» (місто Коломия), ТзОВ «Дискурсус» (село Брустури Косівського району). На Прикарпатті функціонує 131 об'єкт книгорозповсюдження: 58 книжкових магазинів, 22 кіоски, 51 відділ у торгових закладах.

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує зменшити на 150 млн. грн. видатки державного бюджету 2015 року на виробництво та трансляцію телерадіопрограм для державних потреб. Відповідні зміни пропонуються в законопроекті № 2147 «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік», зареєстрованому у Верховні Раді 16 лютого.

 

Чинним законом «Про Державний бюджет України на 2015 рік» передбачено 941 млн 208,3 тис. грн за бюджетною програмою «Виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження офіційної інформаційної продукції, створення та функціонування україномовної версії міжнародного каналу EuroNews», розпорядником якої є Державний комітет телебачення і радіомовлення.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3176
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду