Мінінформполітики представить Концепцію інформаційної безпеки у травні – Стець

Мінінформполітики представить Концепцію інформаційної безпеки у травні – Стець

23 Лютого 2015
3157

Мінінформполітики представить Концепцію інформаційної безпеки у травні – Стець

3157
Мінінформполітики представить Концепцію інформаційної безпеки у травні – Стець
Мінінформполітики представить Концепцію інформаційної безпеки у травні – Стець

Міністерство інформаційної політики обіцяє у травні цього року представити Концепцію інформаційної безпеки України, яка до кінця 2015 року має бути затверджена у вигляді закону або доктрини. Про це заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець на брифінгу у Львові 22 лютого, передає УНІАН.

 

За його словами, Україна не готувалась до інформаційної війни з Росією, тому на сьогодні основним завданням є розробка Концепції інформаційної безпеки,яку вже у травні цього року буде запропоновано на розгляд суспільству та депутатам Верховної Ради.

 

Міністр наголосив, що до кінця 2015 року така концепція має бути затверджена у вигляді закону або доктрини.

 

На його думку, «якби в нашій державі прийняли таку концепцію хоча б 20 років тому, ми б не програли інформаційну війну на сході та в Криму».

 

«Не зрозуміло, як Україна прожила без концепції інформаційної безпеки. І саме її відсутність довела до того, що мобільний зв`язок і частотні ресурси належать приватним компаніям. І, вочевидь, це загрожує національній безпеці. Відсутність такої концепції дозволила роками у Криму мовити усім російським телеканалам, котрі поширювати свою пропаганду на населення», - зазначив пан Стець.

 

Виступаючи у Львові на форумі громадськості «Україна в умовах неоголошеної війни з Росією» міністр озвучив першочергові завдання міністерства. Серед них - розробка Концепції інформаційної безпеки держави, контрпропаганда інформаційній війні, яку проти України веде Росія, та формування інформаційної політики щодо впровадження реформ.

 

22 лютого у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся Громадський форум «Україна в умовах неоголошеної війни». До роботи форуму долучились керівники Львівської області, народні депутати України, представники наукових кіл, громадські діячі та представники засобів масової інформації. Під час форуму відбулось обговорення низки важливих тем, зокрема: «Інформаційна політика та безпека в умовах війни», «Культура як засіб захисту України від російської агресії» та «Національна ідентифікація українців в умовах війни».

 

Раніше в інтерв'ю різним ЗМІ Юрій Стець уже заявляв, що Міністерство інформаційної політики ліквідують після реалізації трьох головних завдань: написання і затвердження Концепції інформаційної безпеки та стратегії інформаційної політики України; узгодження єдиного меседжу від виконавчих органів влади; протидія інформаційній агресії Росії. У Міністерстві інформаційної політики за написання Концепції інформаційної безпеки України відповідає заступник міністра - керівник апарату Артем Біденко.

 

Тим часом іще влітку 2014 року Державний комітет телебачення і радіомовлення розробив проекти указів Президента України «Про Доктрину інформаційної безпеки України» та «Про затвердження Стратегії розвитку інформаційного простору України на період до 2020 року». У листопаді 2014 року Держкомтелерадіо передав на розгляд уряду проект указу Президента України «Про Доктрину інформаційної безпеки України».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3157
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду