Нацрада призначила позапланову перевірку київського «Радио Вести»

Нацрада призначила позапланову перевірку київського «Радио Вести»

29 Січня 2015
4644

Нацрада призначила позапланову перевірку київського «Радио Вести»

4644
Нацрада призначила позапланову перевірку київського «Радио Вести»
Нацрада призначила позапланову перевірку київського «Радио Вести»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ «Телерадіокомпанія "Дивосвіт"», яке мовить у Києві як «Радио Вести». Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 29 січня.

 

Як повідомив член Нацради Владислав Севрюков, у грудні 2014 року в ефірі радіостанції було інтерв'ю екс-заступника глави Адміністрації Президента Андрія Портнова, вислови якого могли мати ознаки порушень українського законодавства.

 

«Ми намагалися отримати запис цього ефіру (компанія має зберігати його два тижні) і звернулися за адресою, вказаною в ліцензії (вул. Отто Шмідта, буд. 6 у Києві. - ТК), але лист до нас повернувся. Ми шукали компанію за адресою, вказаною на сайті (вул. Шовковична, 42/44 у Києві. - ТК), - не знайшли. Знайшли за третьою адресою (Спортивна площа, 1, башта А, поверх 32. - ТК)», - розповів пан Севрюков.

 

Нацрада вбачає в цьому ознаки порушення норми закону (ч. 4 ст. 35 закону «Про телебачення і радіомовлення»), яка зобов'язує ліцензіатів протягом 10 днів подавати заяви про переоформлення ліцензій у зв'язку з організаційними змінами (наприклад, зміна адреси). Відтак, призначила позапланову перевірку щодо дотримання цієї норми закону.

 

Водночас члени Нацради попросили представника «Радио Вести» «пошукати» запис програми з паном Портновим і передати регулятору для вивчення.

 

На запитання журналістів на брифінгу, чому Нацрада зволікає з оголошенням другого попередження компанії «Дивосвіт» за зміну концепції та запуск «Радио Вести» без рішення Нацради, заступник голови Нацради Григорій Шверк відповів: «Якщо будуть якісь порушення - будемо давати нові попередження. Якщо буде прийнято новий закон, що дасть нам можливість призначати штрафи - будемо призначати штрафи. У нас нема жодних завдань щось робити з "Радио Вести"».

 

ТРК «Дивосвіт» уже має два попередження. Перше попередження компанія отримала 17 липня 2014 року разом з харківським ТОВ «Телерадіовидавнича компанія "Мастер"» і дніпропетровським ТОВ «ТРК "Світ"» за зміну позивних і програмної концепції з «Радіо 24» на радіо «Вести» без погоження з Нацрадою. Тоді ж Нацрада відмовила цим компаніям у переоформленні їхніх ліцензії, таким чином за ліцензіями вони не мають права мовити як «Радио Вести».

 

Друге попередження київське «Радио Вести» (ТРК «Дивосвіт») отримало 24 липня 2014 року за пряму мову одного з лідерів терористів Олександра Можаєва (на прізвисько Бабай).

 

Нагадаємо, що 11 грудня 2014 року Нацрада не дозволила «Радио Вести» розширити мережу на 25 міст. 29 січня стало відомо, що «Радио Вести» оскаржило ці рішення Нацради і виграло дві справи в Окружному адміністративному суді міста Києва. Нацрада вбачає в рішеннях суду корупцію та зазіхання на її незалежність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4644
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду