Підозрюваного у стрілянині в телеоператора на дніпропетровському Євромайдані взяли під варту

Підозрюваного у стрілянині в телеоператора на дніпропетровському Євромайдані взяли під варту

27 Січня 2015
2841

Підозрюваного у стрілянині в телеоператора на дніпропетровському Євромайдані взяли під варту

2841
Підозрюваного у стрілянині в телеоператора на дніпропетровському Євромайдані взяли під варту
Підозрюваного у стрілянині в телеоператора на дніпропетровському Євромайдані взяли під варту

Чоловікові, який підозрюється у тому, що він 26 минулого року під час подій на Євромайдані у Дніпропетровську поцілив у відеооператора місцевого телеканалу, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомляється на сайті ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

 

Стрілянина відбулася 26 січня 2014 року на дніпропетровському Євромайдані біля будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації.

 

«Експертиза встановила, що постріл було зроблено із незареєстрованого газового пістолета іноземного виробництва, переробленого під стрільбу набоями травматичної дії. Відеооператору було спричинено непроникаюче поранення поперекової області. Вчора зловмиснику вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), що карається обмеженням волі на строк до 3-х років. Підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою», - йдеться в повідомленні міліції.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 21 січня правоохоронці затримали 40-річного жителя Дніпродзержинська (Дніпропетровська область), який підозрюється в організації масового побиття представників ЗМІ та мирних громадян, які брали участь у дніпропетровському Євромайдані 26 січня минулого року. Чоловік знаходився у розшуку з серпня 2014 року.

 

За неофіційною інформацією газети «Событие», мова йде про Ігоря Продана, так званого «кладовищенського бригадира», якого також вважають відповідальним за побори на цвинтарях Дніпродзержинська. Останній раз у Дніпродзержинську він «засвітився» під час бійки на сесії міськради 30 липня минулого року, коли з трибуни сесійної зали керував діями захисників мера Станіслава Сафронова і закликав дніпродзержинців залишити зал засідань.

 

Нагадаємо, рік тому Дніпропетровська обласна  організація Національної спілки журналістів України (НСЖУ) звернулася з вимогою прокуратури Дніпропетровської області провести ретельне досудове слідство за фактами нападу, побиття, пограбування та переслідування журналістів, які виконували свої професійні обов'язки під час масових  зібрань біля Дніпропетровської облдержадманастрації (ОДА) 26 січня 2014 року.

 

НСЖУ звернула увагу, що  внаслідок дій співробітників міліції та людей у цивільному постраждали 7 працівників ЗМІ: журналіст 34-го каналу Наталя Свєтлова (побита дерев'яними палицями), оператори 34-го каналу Сергій Кочет (поранення у спину з травматичної зброї) і Даніїл Петерімов (травма руки), відеооператор телеканалу ICTV Денис Синьогін (травма голови, пошкоджено камеру), кореспондент газети «Вести» Ярослав Маркін (розбито ноутбук та викрадено модем), власний кореспондент газети «Урядовий кур'єр» та радіо «Ера» Наталя Біловицька (невідомі вилучили фотоапарат і флешку, пошкоджені особисті речі), оператор 11-го каналу Сергій Гончар (вщент розбито відеокамеру).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду